phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:28
Медики назвали дієві способи - як позбутися варикозу

 

Від здоров’я наших судин безпосередньо залежить якість нашого життя. І варикозу найпростіше запобігти, причому профілактика особливо важлива, якщо у вас несприятлива генетика.

Про це пише Народна Правда з посиланням на Хроніка.інфо.

Одна з найпоширеніших проблем, які порушують нормальну роботу наших сусідів, це захворювання периферичних судин. Йдеться про маленькі пошкодження вен і артерій, максимально віддалених від серця.

Наприклад, варикозне розширення вен – це найбільш поширене захворювання вен, якому обов’язково потрібно вміти запобігати, а в запущених випадках – ще й лікувати.

Якщо ви страждаєте через флебіт або інші судинні захворювання, зверніться до фахівця, щоб переконатися, що вам не загрожує тромбоз.

Сидячий спосіб життя, неправильне харчування і несприятлива спадковість – це негативні чинники, які можуть викликати варикозне розширення вен.

Гарна новина полягає в тому, що ми можемо запобігти або істотно послабити це захворювання. Зверніть увагу на кілька простих і ефективних порад:

1. Починайте і закінчуйте день холодним душем. Обливайте ноги струменем теплої води (від 36 до 38 градусів) протягом п’яти-семи секунд. Після цього обливайте ноги струменем холодної води протягом ще шести секунд. І завжди закінчуйте процедуру холодним душем, щоб поліпшити кровообіг.

2. Пийте томатний сік на сніданок. У насінні томата містяться антикоагулянти, які покращують кровообіг.

Щоб витягти максимум користі з томатів, ви можете застосовувати томатний сік і всередину, і зовнішньо. Нанесіть м’якоть томата на ноги на кілька хвилин і замотайте тканиною. Коли ви відчуєте свербіж або печіння, зніміть тканину і обполосніть ноги холодною водою. Постарайтеся починати кожен день зі склянки томатного соку.

3. Простіше за все дбати про здоров’я вен і артерій за допомогою натурального засобу на основі алое вера і меду. Завдяки цьому поєднанню можна зменшити запалення вен. Крім того, він допомагає боротися з вагою і набряками і оздоровлює вени.

Вам знадобиться: 1 столова ложка меду (25 г), 1 столова ложка алое вера (15 г), 1 стакан води (200 мл).

Підігрійте один стакан води і, як тільки вона закипить, додайте туди алое вера і мед, ретельно перемішайте і приймайте цей засіб кожен день після основного прийому їжі.

4. Спіть з піднятими ногами, щоб захистити себе від варикозу, а якщо працюєте сидячи – використовуйте підставку для ніг. Помістіть подушечку під ноги, поки ви спите, щоб ноги були підняті приблизно на 15 см по відношенню до голови.

5. Перейдіть на дієту, багату клітковиною, фруктами, овочами і зерновими, які необхідні для здоров’я кровоносних судин. Не забудьте значно скоротити вживання в їжу солі, щоб зменшити затримку рідини в організмі.

Корисно включати в свій раціон наступні продукти:

Насіння (Чіа, соняшнику).
Зернові (овес, зародки пшениці, житній хліб).
Паста з цільнозернового борошна.
Овочі (спаржа, гарбуз, буряк, артишоки, брокколі).
Сочевиця.
Сухофрукти (фісташки та волоські горіхи).
Фрукти (яблука, папайя, ананас, полуниця).

Якщо ж ви страждаєте від дуже важкої форми флебіту або варикозного розширення вен, єдиний можливий вихід – це хірургічна операція.

Нагадаємо, сильні болі в області литок можуть мати кілька причин: незручна поза вночі під час сну, дефіцит магнію в організмі, варикоз чи діабет.

Як раніше писала “Народна Правда”, необхідно уважно стежити за венами та судинами, щоб не заробити варикозне розширення вен.

Нагадаємо, що організм може давати попереджувальні сигнали, на що варто звернути увагу.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: позбутися варикозу, дієві способи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]