phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:02
Медики назвали простий спосіб - як стабілізувати тиск

 

За твердженням вчених, гіпертонія не завжди з’являється з віком. Досить дотримуватися простих правил, які допоможуть утримувати тиск в нормі — все в ваших руках.

Про це “Народна Правда” пише з посиланням на Hronika.info.

Перше: треба їсти клітковину. Пам’ятайте, що однією з головних причин виникнення гіпертонії є “засмічення” судин продуктами розпаду жирів. Згідно з дослідженнями, клітковина, що міститься в овочах і фруктах, допомагає зберегти чистоту і еластичність кровоносних судин.

Тому достатню кількість клітковини для судин можна забезпечити своєму організму, якщо з’їдати в день на вибір: п’ять яблук, три-чотири морквини, 300 грамів відвареної або запеченої цвітної капусти або квасолі.

Друге: вживайте вітамін С — він головний елемент підтримки судинного тонусу. Так, у людей, які вживали менше вітаміну С в день, ніж міститься в одному апельсині (70 мг), верхній тиск було вище покладеного на 11 пунктів, а нижня — на 6 порівняно з тими, хто вживав більше вітаміну С. Варто знати, що отриманий організмом вітамін С моментально руйнується під дією алкоголю — не варто сподіватися на зниження тиску, якщо з’їдений апельсин тут же закурити цигаркою.

Третє: більше калію, менше солі! Таке правило допоможе утримувати тиск в нормі. Адже калій відмінно регулює серцеву провідність і від нього багато в чому залежить, наскільки інтенсивно серце качати кров. Було встановлено, що артеріальний тиск у людей, які отримували мало калію, за три місяці підвищився на 4,5%. Рекомендується їсти свіжі помідори, томатний сік, печену картоплю (причому найбільша концентрація калію — ближче до шкірки), курагу, родзинки — джерела калію. А ось накопичення в організмі солі (натрію) помітно погіршує серцево-судинну провідність, сприяє аритмії.

Четверте: вівсянка обов’язкова! Пам’ятайте: все за допомогою однієї мисочки вівсяної каші (близько 30 г вівсяної крупи) можна знизити кров’яний тиск на 5 — 10 пунктів — активну роль у впливі вівсянки на судинний тонус виконують розчинні харчові волокна.
П’яте: рибка повинна бути в раціоні постійно. Якщо є більше жирної риби (лосось, макрель і сардина), то діастолічний кров’яний тиск може знизитися на 4,4 пункту, а систолічний — на 6,5.

Шосте: постійно вживати кальцій, який чудово зміцнює стінки судин і допомагає боротися з підвищенням кров’яного тиску через зростання солечутливих.

Нагадаємо, народна медицина радить використувати для зниження артеріального тиску спеціальну бурякову суміш. Буряк допомагає запобігти гіпертонічній хворобі, оскільки містить багато магнію та кальцію, а також солі, які знижують артеріальний тиск при лікуванні гіпертонії.

Додамо, що гіпертонія – захворювання, на яке впливають багато факторів: генетична схильність, навколишнє середовище і спосіб життя людини. Безумовно, до цього захворювання більше схильні люди, родичі яких хворіли на гіпертонію, серцеві недуги, і у кого були інсульти.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: стабілізувати тиск, медики, простий спосіб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]