phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:36
Менінгіт - як вчасно розпізнати

Як вчасно розпізнати менінгіт

Менінгіт – це запальне ураження мозкових оболонок і субарахноїдального простору.

Існують різні форми менінгіту. Є такий, який розвивається через запалення вуха, зуба. Він не є заразним, не передається повітряно-крапельним шляхом.

Той, про який зараз активно говорять, – менінгококовий менінгіт, збудником якого є менінгококова інфекція. Її небезпека в тому, що вона передається повітряно-крапельним шляхом, тобто для того, щоб людина заразилася, досить, щоб на нього просто чхнули. Менінгококовий менінгіт може призвести до більш серйозних ускладнень і летального результату.

Розпізнати хворобу можна за рядом симптомів. Це висока температура, млявість, головний біль, блювота і нудота, сплутаність свідомості, світлобоязнь. Може з’явитися висип.

Перевірте, чи в змозі дитина торкнутися підборіддям грудей або розігнути ногу в коліні. Річ у тім, що при менінгіті характерна ригідність потиличних м’язів.

Менінгіт підступний, у тому числі, тим, що поставити діагноз може бути досить складно. Його плутають з ГРВІ та грипом, втрачаючи час.

Багато інфекційний хвороб розвиваються в організмі з ослабленим імунітетом. Якщо у людини хороший імунітет – ймовірність зараження інфекцією у неї буде менша.

Ризик захворіти на менінгіт вища у немовлят і людей похилого віку. Ще до захворювання схильні люди з імунодефіцитом і відсутністю селезінки. Мандрівники ризикують заразитися менінгококом, якщо вони відправляються в місця з високою поширеністю цієї інфекції.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 423 | Додав: adminA | Теги: менінгіт, як вчасно розпізнати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]