phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:09
Менструальна мігрень - як її лікувати

 

Менструально-асоційована мігрень
Для багатьох жінок провокуючим фактором настання мігрені є менструація. За статистикою близько 60% жінок
з мігренню відчувають чіткий зв'язок між мігренню і початком менструації.

У медицині існує термін МАМ - «менструально-асоційована мігрень» (МАМ). Так в перші 3 дні менструації жінки відчувають мігрень у 2,5 рази частіше, ніж в інші дні менструального циклу. Відбувається це при зміні рівня статевих гормонів, які циркулюють у крові.

До речі, під час вагітності та лактації, також як і під час менопаузи частота виникнення мігрені може змінюватися. А приблизно дві третини вагітних, особливо в другому і третьому триместрі відзначають ослаблення мігрені, що настає в основному внаслідок стабілізації рівня естрогенів.

Чому буває мігрень під час місячних?

Причиною мігрені під час менструації (менструальна мігрень), зазвичай, є різкі скачки рівня статевих гормонів - естрогену і прогестерону. Так при збільшенні або зменшенні рівня естрогенів або порушення естроген-гестагенового співвідношення виникає мігрень.

Чому не всі жінки стикаються з мігренню під час місячних?

Спадкова схильність, підвищене склеювання (агрегація) тромбоцитів приводять до коливання рівня статевих гормонів. Ці фактори зустрічаються не у всіх жінок.

Лікування мігрені

Активна агрегація тромбоцитів при мігрені призводить до масивного викиду серотоніну. При цьому серотонін викликає не тільки спазм судин головного мозку, а й впливає на процес формування відчуття болю.

Однією з причин виникнення мігрені в організмі жінки є простагландин, блокувати синтез якого з арахідонової кислоти може аспірин. Знижуючи вироблення і активність простагландинів, аспірин та інші нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) здатні запобігати і купірувати напади мігрені.

Однак у будь-якому разі Вам варто звернутися до лікаря, щоб той прописав відповідний саме Вам засіб для лікування нападів головного болю під час місячних.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: менструальна мігрень, як її лікувати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]