phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:28
Міцний імунітет: головні секрети
прогулянка парк Щоб віруси та бактерії не захопили вас, потрібно подбати про імунітет. Як це зробити? Розглянемо найголовніші секрети міцного імунітету, які допоможуть вам залишатися здоровими навіть у період епідемії.

Здоровий сон

Спіть щодня не менше 7-8 годин на добу – саме стільки часу потрібно нервовій системі для повноцінного відпочинку, без якого про міцний імунітет не може бути й мови. Крім того, тільки під час сну і тільки в темний час доби в організмі виробляється гормон мелатонін, дефіцит якого призводить до порушення гормонального фону і, отже, захисних функцій організму.

Дихальна гімнастика

Прекрасним способом зміцнити імунітет, розвинути дихальну систему, нормалізувати кровообіг і запобігти ГРВІ та грипу, є дихальна гімнастика. За допомогою правильного дихання організм насичується достатньою кількістю кисню, який транспортує в клітини необхідні для нормальної роботи мікроелементи. Крім того, при виконанні таких вправ дихальні шляхи очищаються від мікроорганізмів.

Щоденна зарядка

Фізична активність активізує усі процеси в організмі, в тому числі й роботу імунної системи. Зокрема, лейкоцити та антитіла, які стоять на сторожі нашого здоров’я, починають циркулювати швидше і розпізнають віруси й бактерії, як тільки вони з’являться. Більше того, під час тренувань температура тіла підвищується, що запобігає збільшенню бактерій і дозволяє організму боротися з інфекціями набагато ефективніше.

Антибактеріальне мило

Підхопити вірус і бактерії можна не тільки після безпосереднього контакту із зараженою людиною, але й через предмети загального користування. Тому зайвий раз не торкайтеся обличчя, особливо рота і носа, та частіше мийте руки – краще антибактеріальним рідким милом. У цьому засобі гігієни міститься більше речовин, нещадних до хвороботворних мікроорганізмів.

Овочі та фрукти

Імунітет не може бути міцним, якщо в організмі не вистачає вітамінів, мікро- і макроелементів. Тому щодня включайте до раціону максимум овочів і фруктів. В ідеалі вони повинні становити дві третини вашого раціону. Або ж зверніться до лікаря і попросіть призначити вам полівітамінний комплекс. Але з такими засобами потрібно бути обережними, адже вони можуть спровокувати і зворотний результат.

Свіже повітря

Щодня виходьте на пішу прогулянку (бажано в парк) мінімум на 40 хвилин. Свіже повітря в поєднанні з фізичним навантаженням підвищує тонус кровоносних судин, покращує роботу органів дихання і обмін речовин, за рахунок чого зміцнюється імунітет.

Утримайтеся від алкоголю

Спиртне, особливо у великих кількостях, порушує роботу всіх органів та систем, і, отже, порушує захисні функції організму. Зокрема, окислювальні процеси, які спричиняє алкоголь, провокують порушення процесів кровотворення, зокрема, вироблення кров’яних тілець, які борються з хвороботворними мікроорганізмами.

Відсутність стресів

Стрес – ще один ворог імунітету. Зокрема, під час негативних емоційних сплесків в організмі виробляється гормон кортизол, який порушує роботу ендокринної системи та вироблення інтерферону – гормону, який впливає на якісну роботу імунітету.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 350 | Додав: radymo | Теги: парк, прогулянка, міцний, імунітет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]