phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:45
Молочні продукти - найкорисніші для серця

Найкорисніші для серця молочні продукти

Дослідники Школи філософії і політики живлення Фрідмана при Університеті Тафтса (США) заявили те, що вживання молочних продуктів, всупереч численним дієтологічних теоріям про небажаність їх вживання, – насправді надзвичайно корисні для зміцнення серця і судин. Подробиці їх роботи опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition.

Отже, згідно дослідному резюме, молочні продукти з високим рівнем жиру не шкідливі, а корисні: зокрема, тим, що їх вживання грає роль профілактики інсульту і хвороб серця.

«Молочний жир не підвищує ризику серцево-судинних захворювань, а, навпаки, зменшує його. Деякі види молочного жиру пов’язані з кращим захистом від патологій судинних властивостей», – уклали автори дослідження.

Попередньо вченими були проаналізовані дані про здоров’я більше 2900 чоловік у віці від 65 років. За 22 роки, протягом яких збиралися ці дані, померли 2428 учасника, з них 833 людини – в результаті ускладнень, викликаних захворюваннями серцевого м’язу.

Аналіз причин смертності продемонстрував, що наявність жирних молочних кислот у раціоні харчування людей ніяк не співвідносилося з їх ризиком померти. Більш того, молочний жир захищав від крововиливу в мозок.

«Люди з більш високим вмістом молочних жирних кислот у своєму раціоні харчування в цілому були на 42% менше схильні до смерті від інсульту», – констатували медики.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: найкорисніші для серця, молочні продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]