phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:02
Морква найбільш корисна в такому вигляді: поради
морква користь Морква є багатим джерелом бета-каротину, який організм перетворює в вітамін А. Це поживна речовина стимулює ріст волосся, покращує здоров’я очей і серця і, на думку фахівців, має протиракові властивості.

Дослідження, опубліковане в Journal of Agriculture and Food Chemistry показало, як правильно вживати моркву, щоб вона приносила максимум користі.

Більшість людей вважають, що приготування овочів при високій температурі знижує їх харчову цінність. Цей факт справедливий для безлічі продуктів, але не для моркви. Згідно з дослідженням, каротиноїди, що містяться в цьому овочі краще засвоюються організмом, якщо він зварений.

Бета-каротин – це жиророзчинний вітамін, який не втрачається навіть при високих температурах. Коли морква вариться, клітинні стінки рослинних тканин розм’якшуються, що полегшує травній системі його засвоєння. Морква можна приготувати абсолютно по-різному.

Рекомендується додавати її в суп, пиріг або можна просто обсмажити її в олії, пише The Times of India.

Однак вживання сирої моркви також може принести користь організму. У сирому вигляді вона широко використовується в салатах і соках. Цей овоч багатий клітковиною, вітаміном К1 і калієм. Клітковина забезпечує гладку роботу кишечника, а високий вміст калію знижує кров’яний тиск і захищає від утворення каменів у нирках.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 436 | Додав: radymo | Теги: користь, варена, Морква | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]