phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:37
Морські водорості: чим вони корисні для здоров'я
морські водорості Морські водорості використовували як джерело їжі ще в 4 столітті в Японії і в 6 столітті в Китаї. Сьогодні ці дві країни, поряд з Республікою Корея, входять до трійки країн, які споживають морські водорості. Вони також стають все більш популярним у дієтах інших країн світу.

Експерти з харчування розповіли про дивовижні ефекти для здоров'я від вживання морських водоростей.

Ви отримаєте багато йоду

Морські водорості містять важливий мінерал — йод — і є одним із найкращих його харчових джерел, забезпечуючи 77% денної норми поживних речовин лише у 2 столових ложках сушених норі. Йод відіграє ключову роль у функціонуванні гормонів щитовидної залози і ці гормони регулюють біологічні процеси, такі як обмін речовин.

Ви можете отримати йод із риби, йогурту, устриць, молока, збагаченого йодом хліба та йодованої кухонної солі, але морські водорості – смачна альтернатива.

"Морські водорості можуть бути корисні для людей, які не їдять багато йодованої кухонної солі, морепродуктів або молочних продуктів", - погоджується доктор Сара Анзловар.

Ви отримуєте заряд важливих поживних речовин

"Морські водорості - це, по суті, морські овочі, - пояснює Анзловар, - і вони містять низку необхідних вітамінів і мінералів, включаючи вітамін С, кальцій, калій, фолієву кислоту, тіамін, рибофлавін, мідь, залізо, йод і магній".

Мало того, доктор Мелісса Мітрі, засновник Melissa Mitri Nutrition також говорить, що морські водорості мають унікальну здатність поглинати і зберігати мінерали в концентрованих кількостях.

Водорості покращують здоров'я кишечника

Якщо ви хочете покращити здоров'я кишечника, спробуйте додати морські водорості до свого раціону.

"Морські водорості багаті на клітковину і цукри, які називаються полісахаридами, які підтримують здоров'я кишечника і збільшують зростання "хороших" кишкових бактерій", — каже Мітрі. "Вони роблять це, виробляючи жирні кислоти з коротким ланцюгом, які допомагають живити здорові кишкові бактерії і дозволяють їм процвітати".

Знижується ризик серцевих захворювань

"Вживання морських водоростей було пов'язане зі зниженням рівня холестерину та зниженням ризику ішемічної хвороби серця", - говорить Анзловар.

У статті, опублікованій у журналі Nutrition Reviews, зазначено, що споживання морських водоростей може відіграти важливу роль у зміні впливу хронічних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання (ССЗ) та пов'язаних з ними факторів ризику.

Згідно з оглядом, спільне когортне дослідження показало, що в Японії ризик смертності нижчий. Передбачається, що це пов'язано із споживанням морських водоростей. Дослідження показало, що типова японська дієта, що включає вживання морських водоростей, пов'язана зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 240 | Додав: radymo | Теги: Морські, користь, здоров'я, Водорості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]