phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:36
Можливі медичні причини - судоми ніг

 

Судоми ніг – досить поширена проблема, і стосується вона не лише спортсменів. Вони виникають із доволі різноманітних причин, які слід проаналізувати, якщо проблема періодично виникає. Якщо судоми повторюються часто і є сильними, слід обов’язково звернутися до лікаря. Але найчастіше мова йде про поодиноке явище, у природі якого цілком реально розібратися.

Причини судом ніг

Лікарі розділяють причини судом ніг на вихідні та набуті. До вихідних належать захворювання чи травми, наприклад, неврологічні інфекції, травми та ураження мозку, епілепсія, лихоманка, судоми при вагітності. Також відмічається важливість спадкової схильності до судом.

До набутих причин виникнення судом можуть належати наступні:

    Гіпоксія, або ж нестача кисню для організму людини. Наприклад, судома може статися під час інтенсивних тренувань у спортзалі або при відвідуванні басейну. У такому разі навантаження треба зменшити.
    Порушення водно-сольового балансу організму. Занадто інтенсивне потовиділення може провокувати дисбаланс електролітів. Дану проблему вирішують шляхом вживання спеціальних напоїв.
    Низький вміст глюкози, а також кальцію чи магнію у крові. Брак даних речовин – поширена проблема для сучасних людей. Щоб уникнути їх дефіциту, необхідно приділити увагу своєму харчуванню, подбати, щоб всі необхідні вітаміни та мікроелементи надходили до організму з продуктами харчування. Також лікар може призначити курс вітамінно-мінеральних препаратів, проте самостійно їх приймати не варто, щоб не нашкодити здоров’ю.

Отруєння лікарськими засобами чи харчовими добавками. Найбільш актуально для спортсменів, які вживають різноманітні добавки. Слід ретельно вивчати інструкцію до препаратів, їх можливу побічну дію, дотримуватися рекомендацій щодо дозування та тривалості вживання засобу.

Якщо судоми все ж сталися, не варто панікувати. Зазвичай треба перетерпіти декілька хвилин, і неприємні відчуття пройдуть самі собою. Проте, як уже зазначалося, судоми можуть бути симптомом серйозних хвороб, тому, якщо вони мають системний характер, без допомоги лікаря та грамотної діагностики не обійтися.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: судоми ніг, медичні причини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]