phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:47
Можна втратити слух через ці шість щоденних речей та звичок
Завдяки слуху ми можемо повноцінно сприймати світ. Його погіршення чи повна втрата здатна сильно позначитися на якості життя. Крім того, існують певні навички, які можуть сильно послабити слух.

Щоб не нашкодити слуху, потрібно знати, які дії призводять до його погіршення. Наприклад, пам’ятати про ці шість речей.

Навушники. Максимальна гучність багатьох пристроїв може сягати 110 дБ. Такий рівень шуму може пошкодити слух навіть за п’ять хвилин. Тим більше, що при використанні навушників звук йде прямо в слуховий прохід.

Спортивні змагання. Якщо ви йдете на них, то візьміть із собою беруші. Вся справа в тому, що звук може досягати 94-110 дБ.

Шум від транспорту. У місті рівень такого шуму може бути на рівні 80-90 дБ, що може погано позначитися на слуху. Тому коли йдете по жвавій вулиці, надягайте навушники, але не включайте музику.

Обмежуйте кількість звукового шуму. Зниження слуху через шум може бути пов’язане з гучністю звуків і тривалістю їх впливу.

Лікарські засоби. Привести до пошкодження внутрішнього вуха можуть бути антибіотики, певні хіміотерапевтичні ліки. Негативно вплинути на слух здатні також аспірин, знеболювальні ліки від малярії у великих дозах.

Очищення вух. Замість ватяних паличок потрібно використовувати для цього спеціальний набір для чищення вух.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 145 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]