phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

05:51
Можуть несподівано побіліти кілька пальців на руці - чому так
У 3-5% населення Землі зустрічається рідкісна хвороба - пальці на руках можуть несподівано побіліти.

23-річна Джулі Махоні поділилася фотографіями руки своєї матері Моніки, яка страждає на хворобу Рейно. Це генетичне захворювання, у жінок, що зустрічається в п'ять разів частіше, ніж у чоловіків. Воно вражає верхні кінцівки і з екстремальним звуженням судин, коли людина мерзне чи переживає.

Через нестачу крові пальці на руках хворого можуть побіліти і навіть посиніти. Такі люди, як мама Джулі, не можуть у холод забути про рукавички — пальці відразу біліють і втрачають чутливість.

"Мама хворіє близько 20 років. Як правило, це відбувається з нею взимку або коли різко падає температура. Найгірше в січні. Іноді рукавички допомагають, але вже два-три градуси тепла - і це трапляється, у рукавичках вона чи без", - розповідає дівчина.

"Коли пальці Моніки стають звичайним кольором, вони починають сильно боліти. Як правило, біль припиняється протягом двох годин і чутливість відновлюється. Коли вона знає, що скоро почнеться напад, вона опускає пальці в теплу воду, і це допомагає, але зовні, звичайно, так не можна зробити", — каже Джулі.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 169 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]