phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:15
Можуть позитивно впливати на мікробіом кишечника арахіс, трави та спеції
арахіс трави спеції Згідно з новими дослідженнями, проведеними штатом Пенсильванія, щоденне додавання унції арахісу або приблизно чайної ложки трав і спецій у ваш раціон може вплинути на склад кишкових бактерій, що є показником загального здоров’я.

"Дослідження показали, що люди, які мають багато різноманітних мікробів, мають краще здоров’я та краще харчування, ніж ті, у кого невелике бактеріальне розмаїття", – сказала Пенні М. Кріс-Етертон, професор харчових наук Університету Евана П’ю, Пенсильванія.

Для дослідження арахісу, Кріс-Етертон та її колеги порівняли вплив перекусу 28 грамами арахісу на день із закускою з більшим вмістом вуглеводів – крекерами та сиром. Наприкінці шести тижнів учасники, які їли арахісову закуску, показали підвищену кількість Ruminococcaceae, групи бактерій, пов’язаних із здоровим метаболізмом печінки та імунною функцією.

У дослідженні трав і спецій, вчені проаналізували вплив додавання сумішей трав і спецій, таких як кориця, імбир, кмин, куркума, розмарин, орегано, базилік і чебрець, до контрольованих дієти учасників групи ризику серцево-судинних захворювань. Команда вивчила три дози: приблизно 1/8 чайної ложки на день, трохи більше 3/4 чайної ложки на день і приблизно 1,5 чайної ложки на день. Наприкінці чотирьох тижнів учасники показали збільшення різноманітності кишкових бактерій, включаючи збільшення Ruminococcaceae, особливо при середніх і високих дозах трав і спецій.

"Це така проста річ, яку люди можуть зробити”, – сказала Кріс-Етертон. "Середньостатистична американська дієта далека від ідеальної, тому я думаю, що кожен може отримати вигоду, додавши трави та спеції. Це також спосіб зменшити вміст натрію у вашому раціоні, але додати стравам приємний на смак".

В обох дослідженнях збільшення Ruminococcaceae і різноманітності бактерій сприймалося позитивно, оскільки вчені продовжують дізнаватися більше про зв’язок між кишковою мікробіотою та спектром факторів здоров’я, від артеріального тиску до ваги.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 175 | Додав: radymo | Теги: кишечник, арахіс, спеція, трава, мікробіом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]