phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Мозок людини: яку температуру він має
мозок людина температура Нове дослідження показало, що мозок нагрівається сильніше, ніж вважалося раніше. Науковці це не вважають несправністю, а свідченням нормальної роботи цього органу людини. Таке нагрівання може використовуватися надалі для пошуку ознак пошкодження або розладу мозку.

Так, дослідники раніше вимірювали температуру мозку лише у людей із травмами голови, а перегрів означав наявність патології. Але нове дослідження проводилося з урахуванням магнітно-резонансної спектроскопії (MRS) – вимір хімічних закономірностей з допомогою магнітних полів – для неінвазивного вимірювання температури мозку у сорока здорових людей 20-40 років.

Науковці з'ясували, що середня температура мозку становила 38,5 градусів, а це на 2 градуси вище за температуру під язиком. Температура варіювалася в залежності від часу доби, стану мозку, віку, статі та менструального циклу.

Жіночий мозок був у середньому приблизно на 0,4 градуса тепліший за чоловічий. Це може бути пов'язане із менструальним циклом. Найвища температура мозку, яку зареєстрували фахівці – 40,9 градусів. Добові коливання температури становили загалом близько 1 градуса. Зовнішні частини цього органу були холоднішими.

Науковці зробили висновок, що температура мозку стає вищою з віком, а її регулювання може бути ключем до здорового мозку та виживання після серйозної травми.

Крім того, коливання температури можуть бути біомаркерами під час перевірки ризику майбутніх захворювань мозку.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 184 | Додав: radymo | Теги: людина, мозок, температура | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]