phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:01
На перші видимі симптоми хвороб серця вказав кардіолог

  Кардіолог вказав на перші видимі симптоми хвороб серця

Задишка, яскравий рум’янець, ксантоми … помітивши ці симптоми у людини, цілком логічно припустити, що вона схильна до серцево-судинного захворювання.

Кардіолог розповів виданню про те, які симптоми першими починають сигналити про проблеми з серцем і судинами.

Задишка. За словами кардіолога, задишка, яка з’являється після незначного навантаження, наприклад, після нетривалої прогулянки або після носіння сумок з продуктами з магазину, в більшості випадків вказує саме на порушення в серці.

Набряклість ніг, зазначив лікар, також може бути видимим знаком відхилень в системі судин і серця. Зокрема, це говорить про венозну недостатність, активність серця, що знизилась.

Про те, що у людини підвищений артеріальний тиск, а також високий рівень холестерину (це провісники ішемічної хвороби серця), можуть свідчити яскраво-червоний колір обличчя і неприродний рум’янець, не пов’язаний з дією зовнішніх факторів або навантаження.

Крім того кардіолог радить звертати увагу на появу ксантом – білястих пухирців, утворень холестерину, які часто з’являються на повіках. Збільшення числа ксантом може говорити про важке ураження серцево-судинної системи, в таких випадках потрібно обов’язково звертатися до лікаря за обстеженням.

Також несприятливою ознакою кардіологічних проблем можуть бути потовщення навколо нігтьових пластин, додав експерт.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 456 | Додав: adminA | Теги: видимі симптоми хвороб серця, кардіолог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]