phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:32
На полі бою медичну допомогу надаватимуть за стандартами НАТО
У Міноборони поінформували, що відтепер медична допомога на полі бою надаватиметься з урахуванням реального польового досвіду українських військових медиків і напрацювань партнерів з НАТО.

Оборонне відомство затвердило нові обсяги надання медичної допомоги на догоспітальному етапі під час бойових дій. Наказ № 598 від 03.09.2024 визначає модель рольової медичної підтримки згідно зі стандартами НАТО.

Зауважується, що документ охоплює зокрема заходи з профілактики, лікування та евакуації поранених і хворих військовослужбовців, працівників поліції та служби цивільного захисту усіх Сил безпеки та Сил оборони.

Загалом визначається чотири ролі медичної підтримки:

    роль 1 (R1) — первинна медична допомога, невідкладна допомога, базова діагностика,
    роль 2 (R2) — розширена допомога (реанімація, хірургічні втручання на догоспітальному етапі),
    роль 3 (R3) — спеціалізована допомога в госпіталях,
    роль 4 (R4) — повний обсяг допомоги (вузькоспеціалізовані послуги та реабілітація у тилових госпіталях).

Також додаткову медичну допомогу на полі бою можуть надавати команди підтримки. До їх складу можуть входити медичні працівники з різних підрозділів та цивільних закладів охорони здоров’я.

 Впровадження наказу сприятиме підвищенню якості медичної допомоги в бойових умовах, кращому розумінню можливостей медичних підрозділів, покращенню забезпечення та взаємодії з медичними службами країн НАТО, – додали у повідомленні.

Наступним кроком буде затвердження нових табелів оснащення відповідно до обсягів медичної допомоги, що має уніфікувати медичні підрозділи Сил безпеки та Сил оборони.

Довідково. Домедична допомога – це набір дій військовослужбовця з само- та взаємодопомоги до моменту доставлення пораненого до фахівців.

 Компанія “Українська оборонна промисловість” (УОП) вироблятиме стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО за ліцензійною угодою з Česká zbrojovka.
    
Міністерство оборони України створило Департамент охорони здоров’я, очільницею якого стала екс-співробітниця МОЗ із досвідом запуску медичної реформи – Оксана Сухорукова.
    
Електронна черга на військово-лікарську комісію вже доступна у військових поліклініках для всіх українських військовослужбовців.
    
Міністерство оборони України підготувало постанову, яка дозволить державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення без жодних додаткових регуляцій.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 213 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]