phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:24
На проблеми з яким органом вказують червоні родимки - дерматологи пояснили
Поява червоних родимок може вказувати на проблеми з печінкою, відзначають дерматологи.

Характерними ознаками проблем з печінкою є судинні «зірочки», «павучки» (телеангіектазії). Це зірчасті ангіоми розміром від одного міліметра до двох сантиметрів з пульсуючою центральною частиною і радіальним розгалуженням судин. Вони зазвичай локалізуються на обличчі, шиї, плечах, грудях, кистях, а також в порожнині рота.

Ангіомою називають доброякісне утворення з лімфатичних і кровоносних судин. Перша причина, на яку потрібно звернути увагу, – це порушення з боку печінки, підкреслюють дерматологи. Друга поширена причина утворень – застій жовчі.

Крім того, червоні родимки можуть з’являтися через вагітність, а також через вживання деяких ліків. За даними медиків, у 75% дорослих людей є ангіома.

Поява червоних родимок не завжди на 100% пов’язана з тим, що з печінкою почалися серйозні проблеми. Однак якщо вони супроводжуються іншими ознаками – краще звернутися до лікаря.

Які симптоми повинні насторожити? Хвороба може проявляється болем в правій верхній частині живота. Є дві неочевидні ознаки – хронічна втома і біль в плечі.

Печінка – «мовчазний» орган, на ранніх стадіях захворювання себе зазвичай не проявляє, тому дуже важливо відслідковувати всі насторожуючі чинники, щоб вчасно звернутися за допомогою.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 428 | Додав: adminA | Теги: червоні родимки, орган, дерматологи, проблеми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]