phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:03
На що звернути увагу при покупці осушувача повітря?

Якщо в приміщенні спостерігається висока вологість повітря, можуть з'явитися такі проблеми, як вогкість, цвіль на стінах, стелях та інше. Подібні умови неприйнятні для постійного перебування людини, тому люди в них часто хворіють, скаржаться на погане самопочуття та низький рівень енергії. Виправити ситуацію допоможе купівля осушувача повітря, особливості вибору якого ми розглянемо в цій статті.

Правила купівлі осушувача повітря

У продажі існує безліч моделей, тому слід приділити особливу увагу параметрам, щоб не переплачувати за зайві можливості або не придбати пристрій з недостатньою для вашого приміщення продуктивністю.

  1. Рівень повітрообміну.
  2. Продуктивність обладнання.
  3. Потужність.
  4. Рівень шуму та дизайн

Розглянемо детальніше:

Рівень повітрообміну

Необхідно знати об'єм кімнати, яку потрібно осушити. Розраховується він за стандартною шкільною формулою шляхом множення параметрів довжини, ширини та висоти. У кожного осушувача є такий параметр, як «витрата повітря (м3 / год)». Потрібно, щоб він приблизно в три-чотири рази перевищував обсяг кімнати. У такому випадку через осушувач повітря за одну годину роботи пройде все повітря приблизно 3-4 рази. Якщо витрата менша, то і сенсу в такому пристрої не буде ніякого.

Продуктивність обладнання

Цей параметр є дуже важливим та показує, скільки літрів вологи за годину видаляє з кімнати осушувач повітря.

Існують спеціальні формули та калькулятори прорахунку в інтернеті, а спрощено підібрати обладнання можна наступним чином:

У нас є площа кімнати. Наприклад, 30 метрів. Множимо цей показник на 0,7 та отримуємо 21.Ці дані показують, скільки літрів вологи на добу має видаляти з кімнати обладнання, щоб від нього був ефект.

Потужність

Чим вища продуктивність обладнання, тим більше він споживає електрики. Відштовхуйтеся від попередніх параметрів, а потужність вибирайте саму мінімальну з усіх моделей з заданими характеристиками.

Рівень шуму та дизайн

Ці характеристики підбирайте за своїми уподобаннями. Так як осушувач встановлюється в житловому приміщенні, шум від нього повинен бути мінімальним. За зовнішнім виглядом підбирайте пристрій в залежності від стилю обробки і ваших смаків.

P.S. Деякі виробники пропонують додаткові опції. До таких відносяться різні фільтри для очищення повітря, функція «авторестарт», що дозволяє обладнанню працювати без зупинки в разі перепадів напруги, ультрафіолетова лампа для очищення приміщення від бактерій та інше.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 524 | Додав: radymo | Теги: осушувач повітря купити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]