phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:12
На Водохреща - як пірнати з користю і на здоров'я

Як пірнати на Водохреща з користю і на здоров'я

Купання у крижаній воді має кілька особливостей та правил, яких дотримуватися не лише просто, а й корисно

Сміливцям, котрі вирішили скупатися на Водохреща, особливо вперше, радять прислухатися до певних правил та застережень.

На свято Богоявлення, що відоме у народі як Водохреща і святкується 19 січня, центральне місце займають обряди, пов'язані з водою, і один з найголовніших – купання в ополонці.

Для тих, хто вирішив на Водохрещення випробувати свій дух і очиститися, варто дотримуватись кількох правил.

Обирати місце для купання слід в спеціально обладнаних місцях біля берега, під наглядом рятувальників та медичних працівників.

Перед пірнанням необхідно трохи розігріти тіло і ні в якому разі не лізти у воду напідпитку. Фахівці стверджують, що при першому зануренні в крижану воду не варто поспішати з роздяганням, спочатку потрібно зняти лише верхній одяг і зробити кілька зігріваючих вправ.

Якщо організм не звик до різкого перепаду температур, варто занурюватися по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку.

При вході у воду, треба швидко опуститися на потрібну глибину, але не плисти. Та й в ополонці не варто затримуватися більше хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму. Якщо ополонка обладнана металевими поручнями, за них краще не триматися – використовуйте сухий рушник.

Вийшовши з води, сміливці починають робити селфі і т. д. – залиште це на потім. Відразу після купання потрібно гарненько розтертися, загорнувшись в рушник. Розтирайте тіло, починайте з голови, щоб поліпшити кровообіг, далі - плечі, руки і т. д. Потім потрібно одягнути теплий сухий одяг.

Добре б спочатку накинути довгий теплий халат з капюшоном. Так всі частини тіла будуть захищені від холоду і вітру, поки ви натягаєте шкарпетки або штани.

Не завадить і гарячий чай, з попередньо підготовленого термоса.

 

Категорія: Релігійні поради | Переглядів: 550 | Додав: adminA | Теги: пірнання, користь і здоров'я, Водохреща | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]