phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:23
Набряки та проблеми зі здоров'ям, про які вони сигналізують
Набряки можуть вказувати на проблеми із серцем, нирками, печінкою, щитоподібною залозою.

Причини появи набряків

Не всі набряки небезпечні, іноді вони виникають через причини, які легко контролювати і коригувати самостійно. Одними з найчастіших є недостатнє чи, навпаки, надмірне вживання рідини, солі. Крім того, затримувати вологу в тканинах, провокуючи появу набряклості, можуть алкоголь, цукор, ліки. Жінки страждають від набряків у певний період менструального циклу та при вагітності.

Часті набряки вранці сигналізують про проблеми зі здоров'ям: це захворювання серця, нирок, печінки, щитовидної залози, алергічні набряки, захворювання судин нижніх кінцівок.

Набряки, що систематично виникають, можуть вказувати на серцеву недостатність, якщо також у людини виникає задишка в моменти фізичних зусиль, навантаження. Якщо хвора щитоподібна залоза, то набрякають обличчя і руки, при цьому відчувається слабкість, сонливість.

При тромбозі глибоких вен характерний гострий набряк, що супроводжується ознаками запалення – болем, почервонінням, підвищенням температури тіла.

У тих випадках, коли набряки частішають або стають регулярними, потрібно звертатися до лікаря та з'ясовувати природу їхнього походження.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 168 | Додав: admin | Теги: здоров'я, набряки, проблеми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]