phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:18
Найдовговічніші люди у світі їдять ці продукти: список
чорні боби Вважається, що найбільше активних довгожителів у так званих блакитних зонах світу. Дослідники вивчають їхній спосіб життя, намагаючись знайти секрет довголіття. На думку вчених, все зводиться до кількох факторів: відсутності шкідливих звичок, фізичної активності, позитивного ставлення до життя та правильного харчування. Щодо останнього, то проведені дослідження показали, що більшість довгожителів включають до свого раціону такі продукти:

Чорні боби

Чорні боби, багаті на клітковину, знижують рівень холестерину і покращують здоров’я кишечника. Боби містять вітаміни А, В2, В3, В6 та В9, кальцій, фосфор, цинк та магній. Серед довгожителів чорні боби вважаються одним із найкорисніших продуктів.

Горіхи

Горіхи підтримують здоров’я мозку та серцево-судинної системи за рахунок різних корисних речовин у складі. Зокрема, вони багаті на вітаміни Е, B6, А, С, фосфор, калій, кальцій, залізо і корисні жирні кислоти.

Цільнозернові продукти

Продукти із цільного зерна допомагають тримати цукор під контролем, знижують ризик розвитку діабету, стабілізують кров’яний тиск, корисні для роботи кишечника та серцево-судинної системи.

Банани

Банани покращують травлення, допомагають при проблемах із тиском за рахунок високого вмісту калію у складі та розслаблюють м’язи. Вітамін В6, що міститься у фруктах, допомагає добре спати.

Нут

Нут містить велику кількість розчинної клітковини та має низький глікемічний індекс, що допомагає регулювати рівень цукру в крові, оптимізуючи травлення. Крім того, нут допомагає збалансувати рівень холестерину в крові, запобігаючи атеросклерозу, серцевим нападам та інсультам. Одне дослідження показало, що нут також покращує рівень ліпідів у сироватці крові.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 237 | Додав: radymo | Теги: їжа, продукт, світ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]