phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:29
Найефективніший метод розслаблення - масаж стоп

 

Масаж стоп — найдавніший і найефективніший метод розслаблення і зняття втоми ніг. Здавна відомо, що правильна техніка масажу стоп «запускає» процес очищення і оздоровлення всього організму, повертає сили і бадьорість після важкого дня.

Масаж стоп позбавить від стресу та оздоровить тіло. У східній медицині вважається, що на поверхні стоп проектуються всі органи людини.

Серед безлічі способів зняття втоми ніг існує один, який подарує вам легкість і розслабленість не тільки в ногах, але й у всьому тілі. І це — масаж стоп. Ступні ніг — одна з найбільш чутливих зон тіла, тому їх масаж здатний делікатно впливати на весь організм. Цим масаж стоп істотно відрізняється від звичайного масажу тіла, при якому відбувається безпосередній вплив на м’язи.

У східній медицині вважається, що на поверхні стоп проектуються всі органи людини. Проекції цих органів — біологічно активні точки, які і є об’єктом впливу під час проведення масажу стоп. Тому кажуть, що при масажі стоп активується робота всіх внутрішніх органів.

Правильно проведений масаж стоп покращує обмін речовин, нормалізує кровообіг і роботу багатьох систем організму, усуває набряки, знімає втому, стрес, позбавляє від безсоння, покращує сон і настрій, оздоровлює організм у цілому.

Влітку, коли є можливість пройтися босоніж морською галькою або просто походити по землі, масаж стоп відбувається природним чином. В інший час нашим ступням необхідне додаткове «тренування» у виді масажу.

Масаж стоп особливо необхідний при:

— проблемах із травною системою;

— головному болю;

— частих простудних захворюваннях;

— порушенні кровообігу;

— захворюваннях нервової системи.

Хоча масаж стоп вважається безпечним, але слід пам’ятати, що при деяких серйозних захворюваннях (онкологічні хвороби тощо), а також при цукровому діабеті та варикозі краще утриматися від його проведення.

Масаж стоп викликає приємні відчуття, але в деяких точках, яким відповідає проблемний орган, може виникнути біль, і цим точкам слід приділити увагу. Крім того, різні частини стоп по-різному чутливі до масажу, але через кілька сеансів масажу чутливість до дотиків зменшується, що є доброю ознакою.

Після масажу стоп ви відчуєте легкість і розслабленість в ногах і у всьому тілі. Однак, як ми вже говорили, такий масаж «запускає» процес очищення і оздоровлення всього організму, і до цього потрібно бути готовим.

Основні принципи масажу стоп

Для правильного проведення масажу потрібно знати карту рефлекторних зон стопи. За цією картою можна знайти відповідність точок стопи внутрішнім органам. Також слід пам’ятати, що масаж:

- правої стопи активізує внутрішні органи, розташовані з правого боку (печінка, жовчний міхур);

- верхньої частини правої стопи впливає на репродуктивну систему організму;

- лівої стопи стимулює органи, що розташовані зліва (серце, селезінка);

- ділянки біля мізинця зменшить біль у плечі;

- ділянки, розташованої біля п’яти, усуне біль у крижах і коліні;

- великого пальця полегшить мігрень;

- двох середніх пальців корисний за хвороб очей;

- зводу стопи лікує хребет, зменшує біль у спині.

Методика проведення масажу стоп

Найкращий час для проведення масажу — вечір, час перед сном. Масаж кожної стопи повинен тривати не менше 3 хвилин, а масаж кожної больової точки — не менше 1 хвилини. Для кращого ковзання можна використовувати натуральні олії: рицинова, оливкова, жожоба.

1. На початку погрійте ноги в теплій воді. Це допоможе розслабитися і розігріти точки.

2. Якщо ви проводите самомасаж, сядьте зручніше: покладіть одну ногу на іншу або зігніть її в коліні.

3. Легкими рухами від пальців до п’яти розімніть всю стопу. Розімніть кожен палець ноги, рухаючись від нігтя до основи ноги.

4. Зафіксуйте стопу і подушечкою великого пальця розітріть всю підошву.

5. Помасажуйте ахіллесове сухожилля.

6. Помасажуйте стопу вгору-вниз.

7. Завершіть процедуру погладжуванням стопи. 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1747 | Додав: adminA | Теги: найефективніший метод розслаблення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]