phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:04
Найкорисніші вітаміни, які мають бути завжди на кухні: поради
На наше здоров'я впливає безліч факторів, а одним із ключових є харчування. Тому важливо, щоб у вас завжди були лише корисні продукти.

Овочі та зелень

Чим різноманітніше ваше харчування, тим краще. Овочі та зелень, особливо багаті на хлорофіл, містять важливі вітаміни та мінерали, такі як фолієва кислота, вітамін K, каротиноїди та клітковина, які підтримують здоров'я організму.

Цілозернові макарони

Перевагу варто віддавати цілозерновим макаронам, через те, що вони мають ряд переваг перед рафінованими або білими аналогами. Ці макарони містять складні вуглеводи, а також такі важливі мікроелементи як магній, залізо, мідь, цинк, марганець, кальцій і фосфор, а також вітаміни B (B1, B2, B6, B9), PP. На відміну від білих макаронів, цілозернові багаті на клітковину, що необхідно для здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Твердий сир

Сир є джерелом білка і жиру, а також багатий на кальцій і містить більше вітамінів A, групи В, D і К, ніж молоко або вершки. Він корисний для зору, шкіри та мозку, а кальцій із сиру відіграє важливу роль у здоров'ї кісток.

Горіхи

Горіхи є одним з основних джерел жирних кислот, вітамінів групи B1, B6, B9, а також мікроелементів: калію, кальцію, йоду, магнію, міді, цинку. Вони корисні для суглобів, серця та очей, а також зміцнюють імунітет та сприяють здоров'ю волосся та нігтів.

Гречка або перлова крупа

Ці крупи містять складні вуглеводи, клітковину, калій, кальцій, цинк, залізо, фосфор, мідь, магній, фолієву кислоту та вітаміни групи B, а також 18 амінокислот. Гречка відрізняється тим, що містить всі види клітковини, необхідні для здоров'я кишківника, а перлівка багата на амінокислоту лізином, який сприяє виробництву колагену, роблячи шкіру пружною і запобігаючи появі зморшок.

Картопля

Цей коренеплід багатий на крохмаль і вітаміни C, B1, B2, B6, PP, K, а також містить кальцій, залізо, магній, фосфор, калій і натрій. Картопля корисна для серцево-судинної системи завдяки високому вмісту антиоксидантів, а також допомагає знизити рівень шкідливого холестерину та захищає від атеросклерозу.

Скумбрія

Це джерело білка, омега-3 жирних кислот та вітамінів B6, B12, PP, D та E, а також натрію, фосфору, хрому, йоду та кобальту. Корисні жири, що містяться в скумбрії, допомагають підтримувати нормальний кров'яний тиск.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 453 | Додав: radymo | Теги: користь, Вітаміни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]