phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:15
Найкориснішим фруктом визнаний персик

Дослідники з Університету Техасу називають персик одним з найкорисніших фруктів. В цілому, персики, сливи, нектарини, тобто, фрукти сімейства кісточкових, протистоять розвитку метаболічного синдрому.

Вживання персиків також є надійною профілактикою діабету. Крім того, за результатами досліджень, у пацієнтів, у яких діагностували діабет першого і другого типу, після декількох днів вживання персиків та інших кісточкових спостерігається зниження рівня глюкози в крові.

Персик запобігає розвитку захворювань серцево-судинної системи. Кісточкові містять фенольні сполуки і біологічно активні компоненти, які не дозволяють розвиватися запаленню - основної причини погіршення стану судин.

Крім того, завдяки особливому складу, персики знижують рівень так званого "поганого" холестерину. Завдяки високому вмісту вітаміну C, персики є природними антиоксидантами, які сприяють виведенню вільних радикалів.

Завдяки вмісту клітковини персики не допускають розвиток колоректального раку. Доведена також ефективність "персикової" дієти в профілактиці раку молочної залози. Дослідники не виключають, що кісточкові захищають і від інших типів раку, і мають намір вивчити ще кілька варіантів дії.

Персики також покращують колір обличчя, стан шкіри, нігтів, волосся, сприяють успішній боротьбі із зайвою вагою, заряджають енергією. Щоб відчути всю користь жінкам необхідно з'їдати не менше 25 грамів плодів. Для чоловіків норма вище - не менше 30-35 грам.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1333 | Додав: adminA | Теги: найкориснішим фруктом визнаний перс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]