phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:00
Найнебезпечніший вік для здоров’я названо
У цей період навіть у здорових людей можуть виникати серйозні проблеми.

Найпоширеніша причина смерті у світі – серцево-судинні захворювання: від них помирає практично кожна третя людина.

Саме тому група вчених із Центральної лікарні при університеті Хельсінкі та Центру здоров'я в Техасі зосередила свою увагу на них.

Дослідники вивчили декілька тисяч історій хвороб пацієнтів по всьому світу. І дійшли висновку, що у жінок підвищений ризик інфарктів та інсультів з’являється після 30 років.

У чоловіків є трохи більше часу, щоб почуватися безпечно: їм потрібно уважно  ставитися до свого здоров’я і прислухатися до сигналів організму після 40 років.

Регулярно проходити обстеження і здавати аналізи у цьому віці повинно стати нормою. Так само, як і вести здоровий спосіб життя.

Інша група вчених – зі Стенфордського університету – провела дослідження безвідносно до захворювань. Впродовж семи років американські науковці спостерігали за більш ніж сотнею добровольців різного віку, регулярно проводячи обстеження організму і роблячи аналізи.

Їхні висновки підтвердили ті, що зробили колеги з Техасу та Хельсінкі, і дещо розширили їх.

З’ясувалося, що організм перебуває у критичній ситуації у 40 та 60 років. У ​​40-річних починаються серйозні зміни у молекулах. Це призводить до погіршення метаболізму кофеїну, алкоголю і ліпідів. Зокрема, порушення ліпідного обміну сприяє прогресуванню низки серйозних захворювань, одне з яких – атеросклероз.  Також було виявлено високі ризики виникнення проблем із серцем, м'язами, шкірою.

У 60-річних ще гірша ситуація з метаболізмом, який тягне за собою багато проблем. Окрім того, спостерігаються значні зміни в роботі серцево-судинної системи і нирок.

Однак здоровий спосіб життя, вважають науковці, може допомогти «проскочити» критичні періоди в здоров’ї без особливих ускладнень.
Категорія: Гороскопи і поради астрологів | Переглядів: 344 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]