phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:09
Найпопулярнішу пластичну операцію у світі лікарі назвали
Міжнародне товариство естетичної пластичної хірургії ISAPS назвало найпопулярнішу косметичну операцію у світі, яка мала найбільший попит серед клієнтів у 2022 році. Як виявилося, лідером стала ліпосакція — косметична операція з видалення жирових відкладень хірургічним шляхом.

Варто зазначити, що раніше кілька років поспіль найпопулярнішою пластичною операцією у світі була мамопластика — хірургічна операція, спрямована на зміну форми та розмірів молочних залоз, корекцію ареоли та сосків. Якщо бути точніше, то найбільший попит мали послуги пластичних хірургів, які займалися процедурою збільшення грудей.

Фахівці зазначили, що операції зі збільшення грудей різко почали втрачати популярність через ризик розвитку  раку імунної системи, який асоціюють із грудними імплантами. Також повідомляється, що велика кількість пацієнток вирішила позбутися імплантів і за останні чотири роки частота операцій з їх видалення у світі зросла майже на 50%. Так, серед найпопулярніших пластичних операцій виявилися: ліпосакція (1 місце),  збільшення грудей (2 місце), ринопластика – зміна форми носа (3 місце) та абдомінопластика – підтяжка живота (4 місце).

Загальна кількість пластичних операцій у світі зросла більш ніж на 33% за останні 4 роки, тоді як кількість нехірургічних процедур (наприклад, ботокс) за цей же період зросла більш ніж на 54%.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 107 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]