phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:53
Наказали облаштувати у Києві палати для VIP-пацієнтів

Одиночні, не менше 13 кв. м, із ліками і жалюзі: палати для VIP-пацієнтів наказали облаштувати у Києві

У них збираються лікувати осіб, які перебувають під державною охороною

Такий наказ 25 березня видав департамент охорони здоров'я Київської державної міськадміністрації і розіслав у медзаклади столиці. У наказі не вказано, з чим його видача пов'язана. Але стосується він 17 медзакладів Києва,  в тому числі кількох дитячих лікарень.

У ньому говориться, що палати мають бути

окремі, ізольовані від інших приміщень, з площею не менше 13 квадратних метріві з затіненими жалюзі чи ролетами вікнами.

Вони повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями, з окремим резервом ліків, окремими сестринськими цілодобовими постами у палатах або біля них.

Ще закладам наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням.

Також у документі прописали спеціальні вимоги до медиків, які обслуговуватимуть пацієнтів VIP-палат. В них має бути

по чотири людини – лікар, двоє фельдшерів і водій з досвідом роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років.

Якщо таких не знайдеться, то бригади повинні формуватися з “найбільш кваліфікованих медичних працівників”.

Лікуватимуться у цих палатах

президент, прем’єр-міністр, генпрокурор, голова Конституційного суду, міністр закордонних справ тощо.

Також нерідко президенти персональними розпорядженнями виділяють держохорону і не включеним у цей перелік особам. Так, наприклад, держохороною користуються

колишній голова Служби безпеки та його перший заступник – Василь Грицак і Віталій Маліков, ексочільник Офісу президента Андрій Богдан та експрем’єр Арсеній Яценюк.

Загалом станом на кінець 2019 року таких осіб було близько двох десятків.

Зеленський обіцяв скасувати розпорядження про VIP-палати для чиновників — Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко стверджує, що президент Володимир Зеленський пообіцяв йому скасувати розпорядження щодо особливих умов лікування перших осіб держави.

Мер столиці наполягає, що розпорядження, яке напередодні поширили ЗМІ, було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їхній підставі Державного управління справами при президенті. Це були документи з грифом «для службового користування».

"«Я розмовляв вчора з президентом. І він готовий, і налаштований скасувати накази, про які йдеться і які ми зобов’язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться. І ми будемо за це вдячні!», — зазначив Кличко.

Напередодні журналісти з’ясували, що Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування «особливих пацієнтів». Так, Департамент визначив перелік медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів, та прописав особливі вимоги до утримання хворих.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 383 | Додав: adminA | Теги: палати для VIP-пацієнтів, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]