phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:08
Наше інтимне здоров’я страждає через повсякденні звички

На жаль, багато жінок і дівчат досі ставляться до свого інтимного здоров’я, як до чогось незручного, чогось, що варто ховати і чого краще соромитися. З цієї причини часто до лікаря звертаються в самих крайніх випадках, а про профілактику захворювань навіть не думають — тому що з дитинства чули про те, що "там" нічого хорошого бути не може. Але пора дати слово своїй вагіні – і дізнатися, які наші звички засмучують її найбільше.

Часте і інтенсивне миття

Мило і навіть спеціалізовані гелі варто використовувати як можна рідше: вони можуть порушити дуже чутливу мікрофлору, яка відмінно справляється із захистом від зовнішніх інфекцій і загроз. Гінекологи попереджають: в нормі для очищення піхви досить просто промити її теплою (не холодною і не гарячою) водою, причому струмінь душу не повинен бути надто інтенсивним. І так, краще не користуватися мочалкою, а підмиватися просто рукою.

Носити білизну 24 години на добу

Білизна, яка особливо щільно прилягає, створює вологе і тепле середовище, яке може стати справжнім інкубатором для бактерій і грибків. Варто обов’язково знімати білизну на ніч, а якщо є така можливість-то і ввечері, після повернення додому. До речі, також лікарі рекомендують під час менструації іноді замінювати прокладку на тампон або менструальну чашу і давати своїй вагіні "продихатися".

Не переодягатися після спортзалу

Піт – відмінне живильне середовище для самих різних інфекцій. І тому після будь-якої фізичної активності важливо відразу приймати душ і обов’язково повністю міняти одяг, включаючи білизну. Навіть якщо ви поспішаєте: зрештою, в підсумку доведеться втратити набагато більше часу, ліквідуючи наслідки інфекцій.

Звичка до стрінгів

Зрозуміло, не у всіх жінок, які носять стрінги регулярно, будуть розвиватися інфекції, але всі вони в зоні особливого ризику. Справа в тому, що «ремінець» стрінгів знаходиться в безпосередній близькості від ануса — і може стати справжньою розчиненими дверима для бактерій, які живуть в цій частині нашого організму. Не ризикуйте даремно!

Куріння

Дослідження, результати якого були опубліковані в журналі BMC Infecious Diseases, підтвердило прямий зв’язок між курінням і підвищеним ризиком дисбалансу природної мікрофлори піхви. Іншими словами, чим більше ви курите, тим вище ваш шанс зустрітися з бактеріальним вагінозом або молочницею.

Спринцювання

Дуже погана звичка, яка руйнує природний баланс pH піхви, а також вимиває всю мікрофлору. Результат? Беззахисність перед інфекціями, подразнення і сухість. Ви точно хотіли отримати саме це?

Гоління

Лікарі солідарні в своїй думці: безпечного для інтимного здоров’я способу епіляції не існує. Навіть м’які і делікатні призводять до появи мікротравм, в які може потрапити інфекція. Крім того, волоски — природний бар’єр між шкірою і одягом, який до того ж допомагає повітрю безперешкодно проникати до статевих органів. Депілюйте лінію бікіні, але зовнішні статеві органи не чіпайте.

Незбалансоване харчування

Цукор може спровокувати розмноження Candida, бактерій, відповідальних за дріжджові інфекції, деякі спеції — порушити природний pH-баланс, а ось пробіотики, навпаки — відновити порушений баланс. Загалом, здорове і збалансоване харчування – друг не тільки ваш, але і вашої вагіни.

Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 596 | Додав: radymo | Теги: здоров’я, страждння, інтимне, повсякденна, Звичка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]