phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:11
Нашкодити щитовидній залозі можуть ці популярні продукти: список

продукти, шкода, щитовидна, залоза Капуста, овочеві смузі, деякі види риби, ковбасні вироби – цілий ряд популярних продуктів може зашкодити тендітній і чутливій щитовидній залозі.

Фахівці нагадують, що спосіб життя впливає на стан щитовидки, і деякі популярні продукти, здатні їй нашкодити, спровокувати розвиток порушень. Ними були названі такі продукти.

Експерти вказали на водорості і морську капусту, що містять багато йоду. При наявності гіпертиреозу або коли гормони щитовидки досягають верхньої межі норми, такі продукту краще не їсти, щоб уникнути надактивності залози.

Капуста і всі інші овочі сімейства хрестоцвітних багаті специфічними речовинами, які можуть впливати на здатність щитовидної залози переробляти йод, шкодити їй. Але це стосується тільки сирих овочів, пояснили вчені.

Також, за їхніми словами, потрібно бути дуже обережними з таким популярним продуктом як смузі. Овочі та зелень, перемелені в рідину, моментально засвоюються, при цьому містять компоненти, здатні уповільнити функцію залози.

Ще один популярний продукт, здатний нашкодити органу, – це штучні підсолоджувачі. Вони негативно впливають на мікрофлору кишечника, що погано позначається на функціонуванні щитовидки.

Сприяє її дисфункції і оброблене м’ясо. У продуктах з нього часто містяться добавки каррагенан і полісорбат 80, здатні активізувати механізми, що запускають розвиток аутоімунних захворювань, включаючи хвороби цього органу.

Риба, конкретно тунець, скумбрія, відрізняються високими дозуваннями ртуті, яка поглинається щитовидкою і здатною в ній накопичуватися. Це збільшує ймовірність тиреоїдиту Хашимото, при якому імунна система атакує щитовидну залозу, сприяючи її руйнуванню.

Крім того, залозі шкодить надлишок солі, і медики рекомендують контролювати споживання продуктів, що містять приховану сіль – таким, наприклад, може виявитися хліб, напівфабрикати, соуси.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 347 | Додав: radymo | Теги: продукти, залоза, щитовидна, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]