phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:37
Натуральний мед - як його вибрати і розпізнати підробку
Мед — смаколик від природи, який споживають не лише, як окремий продукт, а й печуть із ним торти. Додають у каші чи чай замість цукру, використовують під час консервації. Але якщо ви купуєте мед на ринку, а не берете у перевірених людей із пасіки, то варто знати, як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку.

Подробиці

Коли обираєте мед, то зверніть увагу на те, як він стікає з ложки. Натуральний продукт буде рівно тексти, утворюючи горбик. А от якщо досить швидко тече мед, то це означає, що він “незрілий”. Саме такий мед довго зберігати не можна, оскільки він може забродити.

Штучний мед більше схожий на рідкий клей: він швидко стікає і коли капає, утворює бризки, нема ефекту медової тягучості.

Є простий спосіб, що допоможе зрозуміти: чи є продуктові, який назвали "мед" вода та цукор. На папір потрібно капнути медом, якщо залишаться мокрі плями, то, на жаль, у ваших руках не натуральний продукт, а цукрова пародія.

А щоб перевірити мед на наявність крохмалю, треба мед залити окропом, розколотити. Дочекатися, щоб рідина охолола, а потім — декілька крапель йоду додати. Якщо посиніє, то крохмаль є.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 263 | Додав: adminA | Теги: Вибір, підробка, натуральний мед | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]