phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:46
Назвала найшкідливіші продукти для печінки лікар

Лікар назвала найшкідливіші продукти для печінки

Правильне функціонування печінки має величезне значення для організму, оскільки цей орган сприяє переварюванню їжі, виведенню токсичних речовин.

«Печінка бере участь в травленні, виділяє жовч, запасає поживні речовини, синтезує ферменти, білок, глюкозу і є найбільшим детоксикантом, очищує організм від шкідливих речовин, які потрапляють в нього. Підтримувати орган в хорошому стані можуть заважати різні фактори: генетика, віруси, ожиріння, а також вживання деяких продуктів», – розповіла лікар з Іспанії.

Фахівець лікарні HM Delfos (Іспанія), лікар Родрігес назвала гірші продукти для печінки.

Алкоголь. За словами фахівця, для органу не існує поділу на хороший і поганий алкоголь, шкідливий і корисний – будь-який є для неї токсином. При метаболізмі спиртного збільшується рівень тригліцеридів (жиру), сечової кислоти. У процесі окислення утворюються сполуки, які можуть привести до таких патологій, як стеатоз, алкогольний гепатит, фіброз і цироз печінки.

Промислова випічка. Її вживання сприяє накопиченню вісцерального жиру навколо печінки. Також гіршими для цього органу є інші продукти глибокої переробки – вироби фастфуду, напівфабрикати.

Цукор. Дослідження вчених з Університету Дьюка показало: його надлишок також може шкодити печінці, перетворюючись в жир, що скупчується в органі і приводить до стеатозу (жирна печінка).

Сіль. Регулярне споживання великої кількості солі може викликати ряд змін в печінці – від деформації її клітин до патології процесів клітинного ділення, що сприяє розвитку фіброзу.

Перероблене м’ясо. Лікар закликає суворо контролювати споживання червоного м’яса і звести до мінімуму кількість продуктів його переробки: гамбургерів, ковбас, сосисок. Для отримання білка потрібно робити ставку на біле м’ясо, рибу, бобові.

«В цілому, щоб підтримувати гарне самопочуття і здорову печінку, необхідно збільшити споживання продуктів рослинного походження в порівнянні з продуктами тваринного походження», – заявила медик.

Жир. На думку лікаря з Іспанії, гіршими для печінки є джерела гідрогенізованих жирів, особливо такого їх типу, як трансжири. Їх споживання підвищує ризик розвитку НАБЖ, неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може стати причиною цирозу, раку.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: Лікар, найшкідливіші продукти для печінки | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]