phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:17
Названі продукти-захисники шкіри від негативного сонячного впливу

червоний виноград Зарубіжні вчені представили увазі продукти-захисники шкіри від негативного сонячного впливу. Одним із прикладів є вживання томатів.

Вчені запевняють, що від негативного впливу сонячних променів захищають не тільки спеціальні засоби у вигляді кремів. З цим завданням цілком успішно справляються певні продукти. Зокрема, лікопін, що має місце в помідорах, запобігає опіки. Томати також містять пігмент під назвою лютин, який допомагає зволожити шкіру і підвищити її еластичність. У цьому ж списку кавуни, що знижують ризик розвитку злоякісних новоутворень. Мало того, дар природи на 90% складається з води, що дозволяє уникнути зневоднення організму.

У свою чергу ягоди містять антиоксиданти і вітамін С, що захищають шкіру від сонячних пошкоджень. Дані активні речовини також ефективні при лікуванні опіків. Для цього необхідно взяти кілька ягід полуниці і нанести уражене місце. Какао є багатим джерелом таких антиоксидантів, як феноли і катехіни, які, як показали дослідження, знижують ймовірність розвитку раку. У зв’язку з чим рекомендується для отримання ефекту з’їдати кілька часточок шоколаду в день.

Червоний виноград не менш багатий антиоксидантами, за рахунок чого блокується вплив шкідливих ультрафіолетових променів. Наприклад, вітамін С сприяє відновленню клітин. Що стосується напоїв, то вчені радять в літній період на забувати про зелений чай, що містить поліфеноли, які є борцями з вільними радикалами. Дві і більше чашки напою в день знижують ризик розвитку плоскоклітинного раку шкіри.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 375 | Додав: radymo | Теги: захисник, сонячний, шкіра, Вплив, Негатив, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]