phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:00
Названо ключові звички, важливі для здоров'я серця

Італійський кардіолог Джуліо Стефаніні представив увазі ключові звички, сприятливим чином позначаються на здоров’ї серця. Однією з них є отримання достатньої кількості сну.

"Правильний спосіб життя є важливою стратегією з точки зору первинної профілактики для тих, у кого немає ніяких захворювань серця, але і хто повинен працювати над тим, щоб знизити ризик проблем при наявних хворобах", – зазначає Джуліо Стефанини.

Зокрема, дослідження довели безперечну важливість сніданку для зниження ризику серцево-судинних подій, а також для зменшення ймовірності розвитку артериосклеротических бляшок на рівні сонних і коронарних артерій, які вважаються так званими доклінічними ознаками небезпеки. Середземноморська дієта в свою чергу є найбільш підходящою в цьому відношенні. Наявність в раціоні оливкової олії і волоських горіхів значно знижує ризик смерті з серцево-судинних недуг. Молоко і йогурт також названі Джуліо Стефаніні продуктами профілактики від проблем з життєво важливим органом.

Сон є фундаментальним компонентом життя, і його недолік підвищує рівень стресу. Експериментально доведено, що тривалість нічного відпочинку менше шести годин пов’язана з підвищеним ризиком серцево-судинних недуг, а також з низькою якістю самого сну. Професор Стефаніні також згадав ознаки, які не можна недооцінювати, оскільки вони можуть вказувати на деякі проблеми з серцем. Найбільш типовими є: біль у грудях, порушення серцевого ритму, задишка в стані тривожності.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 447 | Додав: radymo | Теги: серце, Звичка, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]