phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:06
Не лише для настрою: гормон кохання

гормон кохання окситоцин користь Експерименти на мишах показали, що гормон кохання окситоцин може допомогти зупинити втрату пам’яті при хворобі Альцгеймера.

Одним з основних факторів, що провокують хворобу Альцгеймера, вважається відкладення в мозку бета-амілоїду – токсичної форми природного пептиду. Амілоїдні бляшки можуть порушити роботу клітин головного мозку, що призведе до втрати пам’яті, пише maximum.fm

Вчені перевірили, чи може окситоцин знизити негативний ефект від впливу бета-амілоїду на мозок. Вони обробили мозок мишей бета-амілоїдами, щоб підтвердити, що пептид дійсно викликає погіршення здатності нейронів створювати зв’язок один з одним. У цьому випадку порушується синаптична пластичність мозку, погіршується пам’ять і когнітивні здібності.

Вчені також обробили зразки мозку мишей як бета-амілоїдом, так і окситоцином. Як виявилося, гормон любові перешкоджав негативному впливу бета-амілоїду на мозок. На думку фахівців, в майбутньому окситоцин може бути використаний для створення препаратів, що сприяють поліпшенню пам’яті і когнітивних здібностей при хворобі Альцгеймера.

Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 390 | Додав: radymo | Теги: гормон, окситоцин, користь, кохання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]