phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:38
Не можна лягати спати - в якому стані

 

Вчені з США зробили відкриття: якщо вкладатися в ліжко в похмурому настрої, сон непотрібним чином закріпить всі страхи і переживання.

«Не можна лягати спати з негативними емоціями – це погано позначиться на здоров’ї», – кажуть співробітники Массачусетського університету в Амхерсті.

Згідно з їхніми даними, складна в емоційному плані ситуація переробляється людиною значно швидше, якщо після неприємної історії вона продовжує не спати. Сон ж, навпаки, веде до зациклення на ній – позбутися від неприємних переживань при цьому виявиться набагато складніше.

Висновки вчених базуються на результатах експерименту за участю 75 осіб, у яких за допомогою спеціальної апаратури сканували активність головного мозку.

Спостереження за добровольцями показало: придушити негативні спогади після сну їм було важче, оскільки за їх зберігання відповідає область мозку, пов’язана з довготривалою пам’яттю. На думку неврологів, цей механізм запам’ятовування переживань залишився з тих далеких часів, в яких життя людини залежало від швидкості її реакцій – негативний і небезпечний для життя досвід затримувався в пам’яті для того, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: лягати спати, якому стані | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]