phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:17
Не нагрівайте ці продукти, інакше вони перетворяться на отруту - "бомба з мікрохвильовки"

"Бомба з мікрохвильовки" - не нагрівайте ці продукти, інакше вони перетворяться на отруту

Відомий дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що в мікрохвильовці можна гріти далеко не всі продукти. Особливість роботи цих пристроїв у тому, що НВЧ-хвилі відразу ж перетворюють рідину в пару, через що, деякі речовини можуть перетворюватися в інші, небезпечні для організму.

Наприклад, якщо покласти яйце в мікрохвильовку, пари рідини розірвуть шкаралупу на дрібні шматочки.

Соломатіна зазначає, що в HВЧ-пічках можна гріти воду, тому що рідина нагрівається рівномірно, і тут же кипить. Через це ви можете отримати опіки. Крім того, в мікрохвильовку категорично заборонено ставити будь-яку закриту ємність або продукти з цільною оболонкою. Інакше вас чекає «бомба». Також не можна класти в НВЧ-піч різні фрукти і яблука, оскільки вітамін C у них миттєво розщеплюється.

Категорично заборонено нагрівати продукти, що містять нерафіновану олію, адже під впливом НВЧ-хвиль вона перетворюється на канцероген. З цієї ж причини не можна смажити насіння. Овочі та зелень, такі як редис, буряк, морква, петрушка, містять у своєму складі певну дозу нітратів, які при нагріванні перетворюються у токсичний нітрозамін. Особливо небезпечно гріти напої з цукрозамінником. У результаті реакції виділяється формальдегід, порівнянний з миш’яком.

Також Соломатіна рекомендує не нагрівати в мікрохвильовій печі грудне молоко і кисломолочні продукти, оскільки у них змінюється склад і знищуються корисні бактерії.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 410 | Додав: adminA | Теги: бомба з мікрохвильовки, не грійте продукти, отрута | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]