phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:13
Небезпечні наслідки - залежність від цукру

 

 

Навколо рафінованого цукру витає багато домислів і підтвердженої інформації про його шкоду, але не всі люди починають боротьбу з солодкою залежністю, хоча, страждає їй переважна більшість, починаючи з самого раннього віку і закінчуючи глибокою старістю.

Даний продукт є штучним, тому нічого корисного організму він принести не може. Єдиний плюс з натяжкою – це збільшення рівня глюкози в крові, що сприятливо відбивається на роботі мозку. Але і тут вчені переконані, що цукор не може забезпечити повноцінні вуглеводи для мозку, як мед, наприклад, пише Народна Правда з посиланням на Новости Ю.

Цукор сприяє ожирінню, розвитку гіпертонічної хвороби, висипань на шкірі і інших проблем зі здоров’ям, яких багатьом хотілося б уникнути.

Як назавжди позбутися від цукрового залежності? Вчені пропонують кілька варіантів. Один з найбільш ефективних – це поступове зниження кількості вживаного цукру і зведення його до мінімуму. Адже зовсім відмовлятися від цукру необов’язково, досить просто перестати бути від нього залежним і кидатися на “збагачені” цукром продукти і страви.

Для цього вам знадобиться протягом місяця замість цукру їсти натуральні солодощі – мед, фрукти, ягоди, сухофрукти. Необхідно урізноманітнити раціон харчування, щоб вам не було нудно і не залишалося часу на те, щоб купити шоколадний батончик або випити Латте по дорозі на роботу. Прийомів їжі повинно бути не менше 5, але порції – невеликі.

Білки і клітковина – це те, що дозволить вашому мозку отримувати потрібні компоненти і не вимагати цукру, так що налягайте на дієтичне м’ясо, нежирну рибу, яйця, каші, свіжі овочі і так далі.

Перші пару тижнів в чай і каву можна класти мед, а потім спробуйте пити ці напої і без нього. Якщо не виходить, то можна взагалі виключити їх з раціону і пити просту воду.

Через місяць, ви увіллєтеся в систему і цукор стане не таким вже важливим продуктом.

Одного разу, попиваючи свій чай без цукру, ви будете згадувати про те, що раніше були залежні і нічого не могли з собою вдіяти, а тепер не просто звільнилися від злощасної любові до цукру і солодощів, а й стали здоровими і красивими.

Нагадаємо, медики попереджають: цукор викликає стійку залежність у людини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: наслідки, залежність від цукру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]