phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:42
Небезпечні та корисні властивості сухофруктів

Небезпечні та корисні властивості сухофруктів

Вживання сухофруктів може дати багато корисного організму: в них більше, ніж у свіжих фруктах міститься вітамінів та інших цінних елементів. Але сухофрукти важливо їсти грамотно, про це повідомила лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

Дієтолог пояснила: через відсутність води концентрація корисних для здоров’я мікро – і макроелементів в сухофруктах вище, ніж у звичайних фруктах. Зокрема, сухофрукти насичені калієм, який корисний для підтримки активної роботи серцево-судинної системи, а також магнієм, який нормалізує тиск.

У той же час сухофрукти відрізняються високим вмістом фруктози і сахарози, що небезпечно для стану судин, підшлункової і печінки. Велика кількість харчових волокон в сухофруктах робить їх провокаторами здуття і метеоризму.

Дієтолог назвала найбільш корисні на її погляд сухофрукти – це чорнослив і ізюм темний. За рахунок багатого змісту антиоксидантів, антоціанів, а також поліфенольних сполук їх вживання гальмує старіння і оздоровлює серцево-судинну систему, органи зору.

"Але треба пам’ятати, що ізюм містить цукру більше, ніж всі інші сухофрукти, а сушений чорнослив дає проносний ефект", – підкреслила лікар.

Соломатіна порадила не купувати "красиві" сухофрукти, які виглядають заманливо, як в рекламі. Краще з’їсти більш бліді і "засушені", а не "соковиті" сухофрукти (головне: них не повинно бути цвілі).

"Насичений яскравий колір і блиск сухофруктів говорять про те, що, швидше за все, їх обробили для збільшення терміну збереження та надання товарного виду сірчистим газом, парафіном або олією", – поділилася дієтолог.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 524 | Додав: radymo | Теги: небезпека, користь, сухофрукти, властивість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]