phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:35
Небезпеку фруктових соків дієтологи розкрили: не такі вони й корисні
Навіть турботливі батьки іноді припускаються цієї поширеної помилки в харчуванні дітей.

Пакетовані соки з додаванням цукру — зло. Таку думку про цей популярний продукт висловили дієтологи. Насправді користь фруктових соків не настільки велика, а ось можлива шкода від їх вживання загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям.

Останнім часом прогресивні люди захопилися модною тенденцією на все органічне і натуральне. Щоб задовольнити неабиякий попит, підприємливі бізнесмени навіть відкривають спеціальні магазини з вітринами "здорової їжі".

На жаль, дехто з фанатів здорового способу життя зараховує до корисних продуктів і соки, які літрами продають впевненими в їхніх унікальних властивостях покупцям.

У продажу є як великі упаковки з кисло-солодкою рідиною, так і маленькі. Ними втомлені мами нерідко в буквальному сенсі "затикають" рота непосидючих дітлахів, щоб ті, нарешті, дали перепочити й напилися вітамінів. Ось тільки їх там майже й немає.

Фахівці в галузі здорового харчування наголосили на важливості присутності в раціоні цільних фруктів, овочів і ягід із клітковиною — тією самою макухою, якої позбуваються в процесі виробництва.

У ній присутні два види клітковини — розчинна і нерозчинна, з різними корисними бактеріями. Вони необхідні для захисту кишківника від запалень, абсорбувати токсини та підтримувати здоров'я печінки, зазначила вона. Але пиття соків цьому абсолютно не сприяє.

Чим втамувати спрагу в спеку

Немає кращого способу позбутися спраги, ніж звичайнісінька вода. Якщо хочете зробити її смачнішою, тоді розведіть у ній кілька крапель лимонного соку або ж додайте в графин із водою ягоди.

Шкода пакетованих соків виражається у великій кількості цукру. В одній чашці може бути присутнім сік до трьох великих апельсинів або чотирьох яблук, стверджують фахівці. За раз таку кількість люди, зазвичай, не з'їдають.

Це призводить до різкого стрибка інсуліну, а він після цього перетвориться на жир і більшою мірою відкладеться в печінці. Згодом органу стане важче виробляти здоровий тип холестерину, позбуватися токсичних речовин і не тільки.

Зловживання соками провокує глюкозо-токсичність — ключовий фактор розвитку цукрового діабету другого типу, нарівні з гіперглікемією.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]