phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:43
Нестача води в організмі

Ознаки нестачі води в організмі

Якщо у вас ламке волосся, шкіра суха навіть після застосування крему і має сіруватий відтінок, ви швидко втомлюєтеся і велику частину часу перебуваєте в поганому настрої - то ваш діагноз такий-нестача води в організмі.

Ми не надаємо воді великого значення, а це неправильно, і навіть небезпечно. Водна дієта, про яку зараз піде мова, не змусить вас відмовлятися від улюблених страв і продуктів.

Насамперед водна дієта звертає вашу увагу на те, як правильно вживати воду, щоб вона допомагала вам завжди бути в гарному настрої і підтримувати свою фігуру. Варто тільки запам'ятати кілька простих правил, і водна дієта може стати вашим чином харчування надовго.

У жителів великих міст гостро стоїть проблема хронічного зневоднення. Що ви п'єте в перебігу дня? Чай, кава, соки? Так, ці напої корисні, але ними не можна замінювати просту, очищену воду. Тому перше правило - в день випивайте до 2-3 літрів води.

Правило друге. Захотів їсти-випив півсклянки води. Ми, люди, настільки глухі до свого організму, що спрагу і голод відчуваємо приблизно однаково. У вас було таке відчуття, що чогось хочеться з'їсти, але от чого, ви не можете зрозуміти? А насправді вам просто хочеться пити. Тому завжди починайте прийом їжі зі склянки води, простий або мінеральної. Але, увага, після того, як ви випили цю воду, почекайте хвилин 30, і тільки потім приступайте до їжі. Ви здивуєтеся, наскільки менше ви з'їсте. А раз менше їжі, то більше втрата ваги.

Правило третє. Ніколи не пийте воду в процесі їжі, і тим більше не пийте відразу після їжі. Ця найголовніша помилка, через яку зайві калорії відкладаються в різних частинах вашого тіла. Випиваючи після обіду, наприклад, склянку води (або будь-який інший рідини), ви уповільнює переварювання їжі. Якщо з'їдена їжа була калорійною, то вона затримається в шлунку надовго, і, як наслідок, залишить вам на пам'ять набагато більше зайвої ваги.

Свій ранок теж краще починати зі склянки теплої води, щоб підготувати кишечник і шлунок до їди.

Власне, водна дієта і складається з дотримання цих трьох правил.

За тиждень водної дієти можна втратити до 5 кг. Водна дієта може тривати до місяця.

У водної дієти, як і у будь-який інший, є протипоказання.

Якщо у вас є захворювання нирок, то з водою потрібно бути обережніше, і не пити її в таких великих кількостях. Водну дієту краще почати в літній період, коли зневоднення являє собою величезну проблему.

Вода для пиття повинна бути з фільтра, очищена або покупна, але хорошої марки. Намагайтеся під час водної дієти менше солити продукти, щоб вода не затримувалася в організмі через надлишок солі. Як б не була корисна вода, у великих кількостях вона може потроху вимивати корисні речовини з кишечника в першу чергу, тому не забувайте про кисломолочні продукти і свіжі овочі та фрукти.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1722 | Додав: adminA | Теги: нестача води в організмі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]