phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:26
Незвичайний метод тренування м’язів винайшли медики
Нове дослідження вчених з Університету імені Едіт Кован (Edith Cowan University або ECU) показало важливе для медицини відкриття, завдяки якому лікарі-реаніматологи можуть змінити технологію реабілітації після травм.

Завдяки тривалим експериментам і аналізам вчені визначили, що існує можливість зберегти пружність і силу м’язів тимчасово неактивної руки навіть не рухаючи нею, пише Sci Tech Daily.

Але попрацювати все ж доведеться, — технологія працює тільки у разі регулярних навантажень на другу руку.

Знахідка вчених може допомогти під час реабілітації після важких травм і поставити під сумнів попередні дослідження. Раніше вважалося, що силові вправи менш ефективні для росту м’язів.

«Я думаю, наше відкриття може кардинально змінити підхід до реабілітації людей, які тимчасово не можуть ворушити однією рукою або ногою. Якщо почати вправи на робочій кінцівці вчасно, ми можемо прискорити відновлення після травм», — вважає професор ECU Кен Носака.

У дослідженні взяли участь 30 людей, у яких тимчасово не працювала одна з рук. Розділені на три групи, травмовані люди по-різному проходили реабілітацію.

Найкращий результат продемонструвала група, в якій люди робили силові вправи на робочій руці (так звані ексцентричні вправи під час яких м’язи розширюються).

«У цьому дослідженні ми зосередилися на ліктьових частинах, оскільки м’яз тут часто використовується у якості моделі для вивчення впливу тимчасової неактивності кінцівки на силу і розмір м’язів, і, звичайно ж, це важливий м’яз для руху руки», — каже професор Носака.

Нагадаємо, влітку 2020 року нове дослідження Токійського технологічного інституту показало, що щоденні важкі фізичні вправи можуть скоротити тривалість життя.

У дослідженні тривалості життя професійних японських артистів вчені виявили, що виконавці Kabuki (класична японська танцювальна драма), відомі своїми енергійними рухами, мали коротшу тривалість життя у порівнянні з іншими виконавцями, які ведуть більш сидячий спосіб життя.

Грунтуючись на аналізі даних, Наоюкі Хаясі і Казухіро Кезука з Токійського технологічного інституту гуманітарних наук вважають, що важкі фізичні навантаження протягом усього життя не обов’язково збільшують тривалість життя.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 395 | Додав: adminA | Теги: метод тренування м’язів, медики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]