phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:46
Ніколи не купує багата людина такі 5 речей

Вміння правильно і раціонально розподіляти власні фінанси — головний шлях до багатства, стверджують фахівці. А деякі люди просто не вміють правильно розподіляти свій бюджет. Вони витрачають гроші даремно, нерідко роблячи непомірно дорогі (за їх фінансами) покупки. У той час як багата людина, навіть маючи в гаманці мільйони, ніколи не купить ці речі.

Ось 5 абсолютно непотрібних речей, на які ніколи не витратиться розсудлива забезпечена людина:

1. Дорогі гаджети

Мобільні телефони та інші сучасні гаджети вже давно перестали бути предметом розкоші. Успішні ділові люди цінують якість роботи, швидкість і комфорт обраного гаджета, і зовсім не ганяються за брендом, як це роблять деякі люди, у яких не такий високий достаток. Він не буде брати кредит, щоб купити останню версію популярного телефону, якщо його старий мобільник відмінно працює.

Нерідко ми можемо бачити, що багаті та успішні люди використовують допотопну модель мобільного телефону і не переживають із цього приводу.

А ось бідні, навпаки, йдуть на поводу у реклами та попадаються на маркетингові хитрощі. На шкоду собі і своїм потребам, вони набирають кредити, переплачуючи за річ, яка абсолютно того не варта. «Я ж не гірші за когось,» — саме так вважають деякі, чий бюджет обмежений.

2. Дорогі бренди одягу

Мільйонери можуть дозволити собі нову річ від провідних дизайнерів, але це не означає, що вони витрачають свої важко зароблені гроші на одяг класу люкс.

В одному зі своїх інтерв’ю засновник марки IKEA Інгвар Кампрад зізнався, що, як правило, носить речі, куплені на блошиному ринку, щоб показати "хороший приклад іншим". А один з найбагатших людей світу Білл Гейтс зазначив, що на його зап’ясті годинник за 10 доларів, незважаючи на те, що може собі дозволити сотні годинників від бренду Rolex.

Більшість багатих людей для повсякденного життя вибирають досить скромні магазини з адекватними цінами. І хоча у них є кошти, щоб витрачати гроші на розкішні речі, вони вважають це марною тратою грошей. Наприклад, колишня перша леді США Мішель Обама дуже любить різні дизайнерські штучки. Однак у повсякденному житті вона неодноразово була помічена в найпростіших речах з мас-маркету.

А ось погоня за брендами це доля малозабезпечених людей, які намагаються довести всьому світові свою спроможність.

Якщо ви хочете наслідувати звичкам багатих людей, запитайте себе, чи варта ця пара дизайнерських джинсів 5 тис. грн. Чи не доцільніше буде купити практично таку ж модель джинсів за 800 грн. в більш простому магазині?

Завжди робіть покупки з розумом і пам’ятайте про свій бюджет і фінансові цілі. І ще один важливий момент: дуже багато «дорогих» речей забезпечені люди купляють в період величезних знижок або ж в так званих аутлетах.

3. Швидкі необдумані покупки

Купувати за примхою — це те, що багата людина дозволяє собі вкрай рідко.

"Якщо ви купуєте речі, які вам не потрібні, — сказав якось мільярдер Уоррен Баффет, — скоро вам доведеться продавати те, що вам потрібно". Це не означає, що мільйонери не купують дорогих речей, вони просто ретельно продумують свої покупки, перш ніж розлучитися з великою сумою грошей.

Чи часто трапляється так, що ви заходите в магазин, маючи намір купити щось одне, але виходите з повним пакетом речей? Або, можливо, в магазині ви потрапили на розпродаж, і вам вдалося купити дизайнерське взуття за привабливою ціною. Як би там не було, такий спонтанний шопінг не для багатих.

Успішні люди — перш за все, хороші планувальники, а імпульсивні покупки, як правило, не поєднуються з цією якістю. «Якщо ви хочете наслідувати поведінку багатих, будьте обережніші зі своїми грошима», — радить Леслі Тейн, автор книги «Життя і борги».

"Використовуйте так звану систему обмежених грошей, приносячи з собою тільки певну суму грошей, яку можна витратити в магазині", — говорить Тейн.»Цей підхід допоможе вам заощадити гроші і заспокоїти всі свої» хочу», які зазвичай і стають причиною всіх спонтанних покупок і, як наслідок, зайвих витрат».

4. Дороге житло

Хоча успішним людям бюджет дозволяє придбати дороге житло, вони все ще шукають вигідні пропозиції, а не купують житло навмання. Безумовно, вони можуть витрачати мільйони, але будуть намагатися торгуватися з початкової ціною, щоб відіграти частину суми.

А деякі навіть дуже багаті люди і зовсім не купують дорогі будинки. Наприклад, відомий мільярдер Уоррен Баффет досі живе в будинку, який він придбав ще в 1958 році за вельми скромну суму 31 500 доларів. Він також купив великий будинок за 150 000 доларів у 1971 році. Через багато років Баффет виставив цю нерухомість на продаж за 11 мільйонів доларів. Це, по суті, означає, що він отримає прибуток у розмірі 10,85 мільйонів доларів, якщо продасть будинок за запитувану ціну.

Інший підприємець Тоні Роббінс і зовсім радить молодим людям дивитися на нерухомість, як на джерело доходу, а не на місце, де потрібно пускати коріння.

Однак, якщо ваш дохід не такий вже і високий, подумайте кілька разів, перш ніж влізти в боргову яму, набираючи високопроцентні кредити.

5. Матеріальні речі

Психологи стверджують, що гроші і матеріальні речі не приносять стільки щастя і задоволення, скільки приносить цікава пригода. Тільки запам’ятовується досвід веде до дійсно повноцінного життя.

За словами Хайме Тарді, автора книги «Потенційний мільйонер», багаті люди вибирають нові гаджети не так часто, як ті, хто заробляють менше. Замість цього забезпечені люди відправляються в цікаві подорожі. Іншими словами, успішні люди цінують накопичений досвід. Пам’ятайте, що на старості років у вас залишаться не супер модні гаджети, а ті спогади, які ви накопичили за своє життя.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 596 | Додав: adminA | Теги: 5 речей, ніколи не купує багата людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]