phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:15
Ніколи не можна ігнорувати 5 видів болю

 

В нашому організмі інколи може виникнути біль, котрий нізащо не можна ігнорувати, адже він може бути ознакою серйозної хвороби. 5 видів болю, після яких слід звернутися до лікаря.

Добірку з п’яти «сигналів тривоги», які може надсилати нам наше тіло, склала авторка медичних статей для NBC News, доктор Наталі Азар, пише Українська правда. Життя з посиланням на Today.

    Ранковий головний біль

Час від часу голова болить у кожного з нас, і зазвичай немає підстав для тривоги. Але якщо біль найсильніший уранці, і він – перше, що ви відчуваєте, коли прокидаєтесь, варто йти до лікаря.

«Коли пацієнти скаржаться на головний біль, найбільш інтенсивний уранці – інколи блювання приносить полегшення, протягом дня болить менше, можливо, гіршає під час кашлю чи занять спортом – це може бути симптомом первинної пухлини мозку», – говорить лікар.

У цьому випадку до лікаря слід звернутися невідкладно, але й панікувати зарано: первинні пухлини мозку украй рідкісні, додає Азар.

    Сильний біль у животі

Він може сигналізувати про різні проблеми, зокрема бути симптомом виразки. Якщо у вас дуже болить живіт, коли ви голодні, і вам кращає, коли поїсте, коли кров є у блювоті або в калі, обов'язково зверніться до лікаря.

    Набряклість або біль в одній нозі

Зі слів лікаря, коли набрякають ноги, це може бути ознакою застійної серцевої недостатності, але якщо набрякла та болить одна нога, особливо задня частина литки – це вже підозра на тромб, і гаяти часу не можна.

Факторами ризику утворення тромбів можуть, зокрема, виступати довгі перельоти або поїздки в машині, нещодавні оперативні втручання.

    Нічний біль у спині

Біль у спині належить до найпоширеніших скарг пацієнтів, але не завжди справа в віці або способі життя.

Якщо через біль у спині ви виринаєте з глибокого нічного сну, якщо в анамнезі у вас є онкологічне захворювання, якщо ви без очевидної причини втрачаєте вагу, або якщо біль супроводжується гарячкою – не вагайтеся, йдіть до лікаря.

    Відчуття поколювання в ногах

Це може бути ранньою ознакою цукрового діабету.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1180 | Додав: adminA | Теги: не можна ігнорувати 5 видів болю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]