phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:36
Новий орган у тілі людини виявили вчені
тубаріальні слинні залози Вчені з Нідерландського інституту раку виявили у людському тілі раніше невідомі органи — тубаріальні слинні залози. Дослідження опубліковано в журналі Radiotherapy and Oncology.

Онкологи, щоб дізнатися більше про рак голови та шиї, використовували сканування з радіоактивною глюкозою, яка "підсвічувала" певні ділянки тіла. Однак у міру того, як команда сканувала 100 пацієнтів, вони знову і знову виявляли ті самі дві області голови.

У результаті вчені з’ясували, що вони виявили набір слинних залоз, розташованих у задній частині носоглотки (верхній частині глотки за носом). Команда назвала пару органів "тубаріальними залозами".

Автори дослідження пояснили, що люди мають три набори великих слинних залоз, але в носоглотці їх не виявляли. Вважалося, що єдині слинні або слизові залози в носоглотці мікроскопічно малі та рівномірно розподілені по всій слизовій оболонці.

Завдяки виявленню цих "тубаріальних залоз" онкологи тепер знають, що слід уникати опромінення цієї частини тіла, щоб уникнути ускладнень.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 170 | Додав: radymo | Теги: орган, тіло, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]