phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:43
Нову причину хвороби Альцгеймера вчені з’ясували
Вчені з Каліфорнійського університету стверджують, що уповільнення здатності клітин до самоочищення може бути причиною хвороби Альцгеймера.

Дослідження показало, що вирішальну роль у розвитку хвороби старості відіграє не бета-амілоїд, а саме тау-білок, оскільки 20% людей з амілоїдними бляшками не мають ознак деменції.

Вчені зосереджується на різних формах, які може приймати одна молекула. Їх називають ізомерами. Професор хімії Райан Джуліан каже:

 Ізомер — це та ж сама молекула з іншою тривимірною орієнтацією. Поширеним прикладом можуть бути руки. Руки є ізомерами один одного, дзеркальними відображеннями, але не точними копіями

Амінокислоти, що входять до складу білків, можуть бути як правосторонніми, так і лівосторонніми ізомерами. Більшість білків в організмі мають період напіввиведення менше 48 годин. Однак, якщо білок висить занадто довго, деякі амінокислоти можуть перетворитися на інший ізомер.

За словами Джуліана, у людей старше 65 років процес очищення від дефектних білків з клітин сповільнюється. Організм втрачає можливість позбавлятися таких білків, це призводить до руйнування клітин мозку.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]