phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:03
Область, яку вважає лідером з впровадження медреформи назвала Супрун

  Супрун назвала область, яку вважає лідером з впровадження медреформи

Полтавська область випереджає більшість областей за інвестиціями, рівнем вакцинації, позитивними результатами трансформації системи охорони здоров’я.

Про це поінформувала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун за підсумками відрядження у Полтаву.

"Вчора ми побачили приклад того, як може розвиватися кожна українська область", - написала Супрун.

Вона навела дані, зокрема, щодо сімейного лікаря, якого тут обрали "майже мільйон мешканців Полтавщини, а це 66,8% населення області".

За її даними, 33 з 35 Центрів первинної медико-санітарної допомоги області уклали угоди з НСЗУ Національна служба здоров'я України та отримують фінансування за моделлю “гроші за пацієнтом”. Ще два Центри підпишуть у третю хвилю.

"Це дозволило медзакладам в середньому підвищити зарплату сімейним лікарям, терапевтам і педіатрам на 50-75%, зараз вона становить 11-15 тисяч грн. Медичним сестрам — на 30-50%, в сумі це 7-9 тисяч грн", - стверджує очільниця МОЗ.

Супрун також відзначила, що в області провакциновано від кору 71,7% населення.

"Це один із найвищих рівней вакцинації в країні! Так тримати Сподіваюся незабаром це будуть не менше 95,5% мешканців області", - написала вона.

За словами Супрун, Полтавська область виділяє на охорону здоров’я безпрецедентно багато коштів, і це є приклад для інших регіонів.

Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА спільно з НСЗУ підписали меморандум. Область спільно з Нацслужбою здоров’я відпрацьовуватимуть нові моделі роботи з медичними послугами на рівні спеціалізованої медичної допомоги, за якими вся країна працюватиме з 2020 року.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: область, лідер медреформи, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]