phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:00
Обов’язковий медогляд мають пройти українці: у МОЗ назвали категорії людей
Першокласники перед зарахуванням до школи мають пройти обов’язковий медогляд і надати довідки в навчальний заклад.

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я медогляд має бути комплексним, зокрема й у вузьких спеціалістів.

За результатами батьки мають передати медичному працівнику в школі дві довідки:
  • * форма № 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду";
  • * форма № 063/о "Карта профілактичних щеплень".
Вакцинація та її строки закріплені в Національному календарі профілактичних щеплень.

Крім того, діти, які проходять до наступного навчального класу, також мають проводити обов’язковий медичний огляд раз на рік до повноліття.

Однак зробити це можна впродовж навчального року без прив’язки до конкретної дати.

“Коли діти повертаються за парти під час війни, головна умова – безпека всіх учасників навчального процесу.

Проте важливо пам’ятати і про ще один вагомий чинник, що сприятиме продуктивному навчанню та ефективному засвоєнню знань, – здоров’я“, – зазначили в МОЗ.

У школі також можуть попросити надати довідку про вакцинацію дитини, якщо такі дані відсутні.

Якщо дитині робили щеплення нещодавно, потрібно надати довідку до навчального закладу.

Також обов’язкові медогляди мають проходити вчителі до прийняття на роботу в школу, а також проходити періодичні огляди.

Обов’язковий профілактичний медогляд для вчителів передбачає:
  • * загальне обстеження лікарями-спеціалістами: терапевт, дерматовенеролог, отоларинголог, стоматолог та інші за потреби;
  • * лабораторне обстеження;
  • * функціональне обстеження
При цьому вчителів, які вчасно не пройшли медогляд, можуть відсторонити від роботи і притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, на тлі повномасштабного вторгнення російської федерації довелося змінити формат зовнішнього незалежного оцінювання національного мульти-предметного тесту, який цього річ його можна буде скласти як в Україні, так і за кордоном, але фізична присутність обов’язкова.

Крім того, як повідомляли ЗМІ, через війну росії проти України змінився алгоритм вступної кампанії. Школярі в комп’ютерному форматі писатимуть національне мульти-предметне тестування (НМТ), що складатиметься з блоків з української мови, математики та історії України.

Водночас випускники шкіл, які вимушено виїхали за кордон, зможуть отримати документ про базову середню та повну загальну середню освіту в українських дипустановах у країні перебування.

Як повідомляли ЗМІ, в уряді закликали освітян на тимчасово захоплених росією територіях не співпрацювати з ворогом. Батьків же просять не відправляти дітей вчитися в окупантські навчальні заклади, а виїжджати на підконтрольну Україні територію.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 271 | Додав: adminA | Теги: Медогляд, Моз, українці, категорії людей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]