phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

04:02
Очищення питної води: асортимент обладнання

Найпростіший спосіб очищення питної води — це застосування технології фільтрації. З її допомогою можна усунути забруднення органічного та неорганічного походження, зменшити жорсткість води, покращити її хімічний склад.  

Особливості конструкції фільтрів для води 

Будова фільтра для води відрізняється залежно від категорії, до якої він належить. Корпус устаткування зазвичай виготовляють з пластику. Іноді використовують нержавіючу сталь або інші матеріали, стійкі до корозії. Головним структурним елементом очищувального обладнання є фільтруючий елемент, який визначає принцип роботи фільтра. Фільтрація води може здійснюватися за допомогою змінного картриджа, сітки, мембрани або спеціальних речовин. 

Також конструкція фільтра містить ущільнювачі та прокладки з гуми або силікону. Вони запобігають протіканню в місцях з'єднань різних частин обладнання. Деякі види фільтрів оснащені резервуаром, в якому зберігається очищена вода. Фільтри, що працюють за принципом зворотного осмосу, часто укомплектовані насосами, що створюють тиск води, потрібний для коректної роботи обладнання. 

Комплектація фільтра може бути доповнена краном, через які очищена питна вода надходить до споживача. Деякі високотехнологічні види фільтруючого обладнання мають систему контролю та індикації. Зокрема, спеціальні відсічні клапани запобігають переповненню резервуара, а датчики відслідковують стан фільтруючих елементів та вказують на необхідність їх заміни. 

Загалом конструкція кожного різновиду фільтра має свої особливості, які сприяють його ефективному функціонуванню

Фільтри для питної води: види та призначення 

Системи фільтрації питної води поділяються на кілька основних категорій залежно від принципу роботи фільтра. Найчастіше застосовують такі види фільтрів:

  • * механічні;

  • * вугільні;

  • * системи зворотного осмосу;

  • * іонообмінні фільтри-пом'якшувачі;

  • * УФ-фільтри.

Механічна фільтрація відбувається з допомогою певного бар'єра, який затримує сторонні домішки. Це може бути картридж з поліпропілену чи нейлону або металева сітка. Такий фільтр ефективний проти твердих часток доволі великого розміру. Часто його застосовують на етапі первинного очищення. 

У вугільних фільтрах використовують активоване або каталітичне вугілля. Найбільше вони підходять для води, у якій перевищено кількість хлору. 

Одним з найрезультативніших видів фільтрів для питної води є системи зворотного осмосу. Їх основний компонент — це спеціальна мембрана, що видаляє до 99% забруднень різного походження. 

Для пом'якшення питної води при наявності в ній високого рівня солей кальцію та магнію застосовують фільтри на основі іонообмінних смол. Вони також ефективні проти важких металів. При використанні фільтрів з ультрафіолетовим випромінюванням відбувається знезараження води, шляхом знищення вірусів та бактерій. 

Деякі види фільтрів оснащені мінералізаторами. Вони додають у повністю очищену воду корисні мінерали, що позитивно впливає на її смак та властивості втамовувати спрагу. 

Фільтри для питної води відрізняються пропускною здатністю. Компактні фільтри-глечики можуть очистити лише кілька літрів рідини. При цьому вони не потребують монтажу, недорогі та максимально прості в експлуатації. 

Для того, щоб отримувати чисту воду напряму з крана, необхідно встановити проточний фільтр. Для очищення води у водогоні загалом використовують потужні магістральні системи фільтрації.

Придбати фільтри для питної води потрібної вам конструкції можна в інтернет-магазині Aqua-Life. Наш пріоритет — висока якість обладнання за доступною ціною.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 920 | Додав: admin | Теги: обладнання, питна, очищення, вода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]