phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:02
Оніміння в пальцях: головні причини

Оніміння пальців рук – часте явище, як таке не є хворобою. Але також подібним онімінням можуть сигналити про себе небезпечні порушення в організмі, нагадують лікарі.

Медики розповіли про тривожні причини, що викликають почуття оніміння в пальцях рук. Однією з таких, за їх словами, є неприємні процеси в шийному відділі хребта. Це можуть бути як напруженість і спазми м’язів, так і дегенеративні явища в хребцях і еластичних тканинах.

"Іноді такий ефект може давати міжхребцева грижа", – констатують фахівці.

Ще одна можлива небезпечна причина оніміння в пальцях – це різні відхилення в роботі серця. За словами лікарів, такий симптом, наприклад, може спостерігатися перед інфарктом. Якщо оніміння в пальцях не є короткочасним епізодичним явищем, потрібно обов’язково відвідати кардіолога.

У тих випадках, коли крім оніміння в пальцях рук, мають місце підвищена дратівливість, хандра, порушення якості сну, можна запідозрить дефіцит вітамінів – конкретно вітамінів групи В і В першу чергу вітаміну В12. На щастя, вирішити дану проблему не складно, потрібно збільшити в раціоні кількість білкових продуктів і злаків.

Але слід пам’ятати і про те, що оніміння пальців в деяких випадках – це сигнал про діабет. При даному захворюванні порушується кровообіг, чому в першу чергу страждають дрібні судини кінцівок. Тому зовсім не зайвим при появі такого симптому буде перевірити свій рівень глюкози в крові.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 436 | Додав: radymo | Теги: причина, оніміння, пальці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]