phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:00
ООН звітує про зростання кількості хворих у Східній Європі на 30% - ВІЛ-епідемія

ВІЛ-епідемія: ООН звітує про зростання кількості хворих у Східній Європі на 30%

У Східній Європі та Центральній Азії збільшився показник нових випадків захворювання на ВІЛ-інфекції.

Про це повідомили в ООН.

"Коли 18 років тому Генеральна Асамблея ООН проводила першу спеціальну сесію, присвячену цій епідемії, світ без СНІДу неможливо було уявити. З тих пір у боротьбі з вірусом імунодефіциту вдалось досягти неймовірного прогресу", - йдеться в доповіді Генерального секретаря, що обговорили учасники засідання Генеральної Асамблеї ООН, присвяченого реалізації Декларації про відданість справі боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Цифра смертності внаслідок захворювань пов'язаних зі СНІДом знизилась вдвічі. А кількість нових випадків зараження в дорослих - на 19%, оскільки за останнє десятиріччя вдалось збільшити доступ до антиретровірусних препаратів та контрацептивів, проте такий успіх оминув деякі регіони.

У країнах близького Сходу та Північної Африки позначка хворих збільшилась на 11%, а у країнах Східної Європи та Центральної Азії - на 30%. Такі показники збільшення сплеску хвороби спостерігаються з 2010 року.

Основна причина поширення хвороби – кримінальне переслідування за одностатеві стосунки, вживання ін'єкційних наркотиків та секспослуги. Всі ці міри заганяють людей в підпілля, вони бояться звертатися за допомогою, проходити тестування. А це означає, що вірус виявляється вже на пізній стадії, лікування розпочинається невчасно. Велика кількість хворих не дотримується режиму лікування і тим самим підвищує ризик поширення захворюваності.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 603 | Додав: adminA | Теги: Східна Європа, ООН, 30%, ВІЛ-епідемія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]