phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:55
Організм людини - вчені з’ясували роль апендикса

 

Експерти вияснили, чому люди мають апендицит – тонке випинання сліпої кишки у правій нижній частині, хоча його точне місце розташування дуже індивідуально змінюється.

Вчені Університету Середнього Заходу США штату Арізона стверджують, що апендицит, який вважався безглуздим, насправді може служити резервуаром для корисних кишкових бактерій.

Професор Хейзер Сміт досліджував функцію та наявність апендициту у 533 різних ссавців. Деякі тварини, включаючи приматів, вомбатів та кроликів, мають його, тоді як інші, як собаки та кішки, не мають в своєму тілі. Дослідники виявили, що апендикс розвивався 30 разів у різних видах і практично ніколи не зникав з еволюційної лінії, коли він з’явився.

Виявилося, що тварини з апендицитом мають вищу концентрацію лімфоїдної тканини в кишечнику, яка відіграє важливу роль у імунній системі. Ця тканина може стимулювати розвиток і кількість певних видів корисних бактерій. Професор Хейзер Сміт підсумовує дослідження, згідно з яким люди, які видаляють відросток, “довше відновлюються після хвороби, особливо, після такої, коли корисні кишкові бактерії були вимиті з організму”.

Середній розмір апендициту становить від п’яти до десяти сантиметрів у довжину і від шести до восьми міліметрів у діаметрі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: роль апендикса, вчені, організм людини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]